Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: «Ο Καμμένος βαράει τα νταούλια και ο Τσίπρας χορεύει» - iefimerida.gr

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: «Ο Καμμένος βαράει τα νταούλια και ο Τσίπρας χορεύει»

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης για την παραίτηση Κοτζιά -Φωτογραφία:Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με σφραγίδα Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κυβερνητικός εταίρος της Κυβέρνησης Καμμένου» τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχολιάζοντας την παραίτηση Κοτζιά.

«Είναι σαφές πλέον ότι ο κ. Καμμένος βαράει τα νταούλια και ο Τσίπρας χορεύει! Και επιπλέον είναι σαφές πως ό,τι ζητήσει ο Καμμένος από τον Τσίπρα, εκείνος θα του το δίνει. Έτσι κερδίζει χρόνο παραμονής στην εξουσία, ωστόσο χάνει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά κυρίως της χώρας. Στη ζυγαριά του Τσίπρα ωστόσο φαίνεται πως προτιμάει το πρώτο» τόνισε ο Μ. Χριστοδουλάκης στον ρ/σ X Fm 94.3 για να προσθέσει:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν Πρωθυπουργό που παρακαλάει τους υπουργούς του να μην τον «ρίξουν». Αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στη χώρα. Πρέπει να μπει πάτος στο βαρέλι και η κοροϊδία έχει όρια».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ είπε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός «όχι μόνο δεν έβαλε τέλος στη διγλωσσία της Κυβέρνησης, αλλά πολύ περισσότερο επέλεξε να βάλει πλάτη σε εκείνον που σε επίσκεψη του στην Αμερική, διατύπωσε διαφορετικές εθνικές θέσεις από τις επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης».

Απαντώντας στα «ανοίγματα» ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε: «Όχι άλλα αντι-δεξιά μέτωπα με μπροστάρη τον Καμμένο. Και όπως είπε και ο κ. Κοτζιάς, φτάνει η ώρα στη ζωή να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις. Όποτε φτάνει αυτή η ώρα για τον κ. Τσίπρα είτε είναι ανασχηματισμός είτε οποιαδήποτε διαφωνία στην κυβέρνηση, επιλέγει Καμμένο και δεξιά. Ας γνωρίζουμε όλοι για ποια κυβέρνηση μιλάμε. Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο παραπάνω στην εξουσία».

Αναφερόμενος στις αλληλοκατηγορίες για τα μυστικά κονδύλια σημείωσε πως «τα μυστικά κονδύλια υπάρχουν για να διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα μας και όχι για να τα βάζουμε στην τσέπη. Εφόσον διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα, καλώς υπάρχουν, αν αξιοποιούνται με τον τρόπο που πρέπει» προαναγγέλλοντας την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή για το θέμα.

«Ο κ. Καμμένος έχει αρχίσει και ανοίγει το στόμα του και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τον «καλύπτει» προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτήματα για το τί ξέρει ο κ. Καμμένος» πρόσθεσε ακόμη και συνέχισε: «Υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα λέει ότι υπάρχει κακοδιαχείριση των κονδυλίων, οπότε υπάρχει σοβαρή ευθύνη του ΥΠΕΞ και το άλλο σενάριο είναι να λέει ψέματα ο Καμμένος. Ένα από τα δύο συμβαίνει. Αν λοιπόν, όπως είπε σήμερα ο κ. Βούτσης λέει ψέματα ο Καμμένος, μέχρι πού φτάνει η ασυλία του Καμμένου; Δεν θα κάνω ούτε το μάντη ούτε το δικαστή, υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν»

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε επίσης ότι «αλλάζουν τα δεδομένα για το Σκοπιανό μετά την παραίτηση Κοτζιά» εξηγώντας: «Πέραν των θεμάτων νομικής φύσης – πχ τι σημαίνει η παραίτηση ενός Υπουργού που έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο της Συμφωνίας - υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού, με τον οποίο έχει την ίδια θέση για το Σκοπιανό, στηρίζοντας αυτόν που έχει την αντίθετη!». Προέβλεψε δε εκλογές μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα.

Τέλος, χαρακτήρισε ως «πολύ θετική» την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για τον δήμο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ