Χέιγουορθ-Γουέλς: Ο παθιασμένος έρωτας, ο γάμος και ο χωρισμός της «ωραίας και του μυαλού» - iefimerida.gr

Χέιγουορθ-Γουέλς: Ο παθιασμένος έρωτας, ο γάμος και ο χωρισμός της «ωραίας και του μυαλού»

H Ρίτα Χέιγουορθ και ο Όρσον Γουέλς. Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ρίτα Χέιθγουρθ παντρεύτηκε τον Όρσον Γουέλς, τον Σεπτέμβριο του 1943.

Εκείνη ήταν 25 χρονών, εκείνος 28. Ήταν νέοι, ταλαντούχοι, διάσημοι. Και εντελώς διαφορετικοί.

Ο Όρσον, είχε μεγαλώσει με μια μητέρα που τον λάτρευε, παραχάιδευε τα καπρίτσια του και τον ενθάρρυνε να πιστεύει πως ήταν μεγαλοφυϊα. Ήταν ένα αεικίνητο παιδί-θαύμα που ασχολούνταν με το πιάνο, το σχέδιο, την υποκριτική, την ποίηση, την ταχυδακτυλουργική. Ως τα 15 του, είχε χάσει και τους δυό γονιούς του. Πριν καλά καλά κλείσει τα 25, είχε κάνει όνομα στους θεατρικούς κύκλους, είχε ιδρύσει τον δικό του «θίασο ρεπερτορίου» (σ.σ. το περίφημο Mercury Theatre), και είχε γίνει πρωτοσέλιδο, χάρη, σε κείνη την περίφημη ραδιοφωνική «φάρσα» - την δραματική αφήγηση του «Πολέμου των Κόσμων» που έκανε εκατομμύρια Αμερικανούς να πιστέψουν πως η Γη δεχόταν επίθεση από Αρειανούς.

Λέγεται πως, το 1940, όταν ξεναγήθηκε στα studios της RKO, όπου θα γύριζε την πρώτη του ταινία, αναφώνησε με ενθουσιασμό: «Αυτό εδώ είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρικό τρενάκι, που χαρίστηκε ποτέ σε ένα αγόρι!».

Διαβάστε όλη την ιστορία της «ωραίας και του μυαλού», στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΙΤΑ ΧΕΙΘΓΟΥΡΘ Ορσον Γουέλς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ