Η Washington Post δημοσίευσε το τελευταίο άρθρο του Τζαμάλ Κασόγκι: «Εδωσε τη ζωή του για την ελευθερία στον αραβικό κόσμο» - iefimerida.gr

Η Washington Post δημοσίευσε το τελευταίο άρθρο του Τζαμάλ Κασόγκι: «Εδωσε τη ζωή του για την ελευθερία στον αραβικό κόσμο»

Ο Τζαμάλ Κασόγκι/ Φωτογραφία: AP- Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, η Washington Post δημοσίευσε αυτό που όπως όλα δείχνουν ήταν το τελευταίο άρθρο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Σε αυτό, ο Κασόγκι έγραφε για τη σημασία της ελευθεροτυπίας στον αραβικό κόσμο. «Ο αραβικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με ένα δικό του Σιδηρούν Παραπέτασμα, που δεν έχει επιβληθεί από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά από εγχώριες δυνάμεις που ανταγωνίζονται για την εξουσία», έγραφε ο δημοσιογράφος που εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. «Ο αραβικός κόσμος χρειάζεται μία σύγχρονη εκδοχή των παλιών πολυεθνικών ΜΜΕ, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για τα παγκόσμια γεγονότα. Πιο σημαντικό είναι ότι χρειαζόμαστε μια πλατφόρμα για αραβικές φωνές», σημείωνε ακόμη.

Επίσημα είναι άγνωστη η τύχη του Κασόγκι. Ομως, Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε στο προξενείο, από Σαουδάραβες πράκτορες.

Στην εισαγωγή του άρθρου του Κασόγκι, η εκδότρια του Global Opionions της εφημερίδας, Κάρεν Ατίαχ εξηγεί ότι η Washington Post δεν είχε δημοσιεύσει έως τώρα το άρθρο του Κασόγκι, ελπίζοντας ότι εκείνος θα εμφανιστεί ζωντανός.

«Τώρα πρέπει να το αποδεχθώ: Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτό είναι το τελευταίο του κείμενο που θα επιμεληθώ για την εφημερίδα», γράφει. «Αυτό το άρθρο δείχνει τέλεια τη δέσμευση και το πάθος του για την ελευθερία στον αραβικό κόσμο. Μια ελευθερία για την οποία, προφανώς, έδωσε τη ζωή του», σημειώνει ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ