Οι επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Κοτζιά -Την Κυριακή το Εθνικό Συμβούλιο - iefimerida.gr

Οι επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ μετά την παραίτηση Κοτζιά -Την Κυριακή το Εθνικό Συμβούλιο

«Σιγή ασυρμάτου» στους ΑΝΕΛ/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Βαρύ εξακολουθεί να είναι το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Στους ΑΝΕΛ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξακολουθεί να υπάρχει «σιγή ασυρμάτου», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί ένα άτυπο σιωπητήριο για τις επόμενες ώρες σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος για το ζήτημα της παραίτησης Κοτζιά. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας χθες στο Κontra, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κόντρα του υπουργού Εξωτερικών με τον Πάνο Καμμένο, που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Σεβόμενος και την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, αλλά πάνω από όλα την επιλογή του πρωθυπουργού. Είναι το απόλυτο δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει, να αποδέχεται ή να μην αποδέχεται μια παραίτηση, να επιλέγει τους συνεργάτες του, τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου», τόνισε ο κ. Τοσουνίδης.

Την Κυριακή συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ

Πηγή των ΑΝΕΛ εξηγούσε στο iefimerida πως «το κλίμα στο κόμμα είναι βαρύ. Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο αυτό που περνάμε αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε αναμονή». Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως ο κ. Πάνος Καμμένος δεν προτίθεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και πως αναμένεται να κρατήσει χαμηλούς τόνους τις επόμενες ημέρες.

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ στην πολιτική σκακιέρα, αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της ενιαίας γραμμής που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει εκφράσει δημόσια την στήριξη του στην συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον ακόμη δυο βουλευτές, η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Ζουράρις, τάσσονται στην ίδια πλευρά. Η συνεδρίαση θεωρείται κρίσιμη, καθώς πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ και ο τόπος όπου πραγματοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο έχει ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς στη βόρειο Ελλάδα το κλίμα για τους ΑΝΕΛ είναι βαρύ, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που φέρεται να παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας πως διαλύονται οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Ο κ. Τοσουνίδης στην συνέντευξη του χθες, υποστήριξε αυτή τη φορά πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν μια πρόταση δυσπιστίας που πιθανόν να έφερνε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. «Αν τολμήσει η Νέα Δημοκρατία να ξαναφέρει μια πρόταση δυσπιστίας που θα λέει ότι υπερασπίζεται τη Μακεδονία, χωρίς να αναφέρει ούτε καν την άποψη της για το όνομα του γειτονικού Κράτους, ας τολμήσει για δεύτερη φορά να εκτεθεί. Όχι. Δεν μπορεί να περιμένει στήριξη στην καταστροφή», τόνισε.

Αναφερόμενος στην δήλωση – προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα χθες από το Μαξίμου, ότι δεν πρόκειται στο εξής να δεχθεί διγλωσσία στην εθνική γραμμή της χώρας, ο κ. Τοσουνίδης υποστήριξε ότι δεν απευθυνόταν στον Πάνο Καμμένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο. Θα έλεγα ότι όχι. Κυρίως δεν απευθύνεται στον Πάνο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, ενώ στην ερώτηση ποιος άλλος έχει διγλωσσία στην κυβέρνηση, προχώρησε σε μια αμφίσημη δήλωση, λέγοντας: «Θα χαρώ να δω μια συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να σας απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος Νίκος Κοτζιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ