Αναστασιάδης: Λυπάμαι για την παραίτηση Κοτζιά -«Πλήγμα» για το Κυπριακό - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Λυπάμαι για την παραίτηση Κοτζιά -«Πλήγμα» για το Κυπριακό

Νίκος Κοτζιάς & Νίκος Αναστασιάδης (Φωτογραφία: Damir Sagolj/Pool Photo via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πλήγμα» για το Κυπριακό χαρακτηρίζουν κυπριακές κυβερνητικές πηγές την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρουν ότι θεωρούν «πλήγμα» την παραίτηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και εντοπίζουν ως προς το Κυπριακό «την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία». Πάντως, σημειώνεται πως το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ «είχε καταφέρει όχι μόνο ν' αναπτύξει ένα πολύ ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους ομολόγους του, αλλά και να πρωτοστατεί, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό, μέχρι και το Κρανς Μοντάνα».

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφεται πως υπάρχει και η ανάγνωση οτι «η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ξεπερνά τα πρόσωπα και πως οι σχέσεις δεν δύνανται να αλλοιωθούν με την όποια αλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την παραίτηση του φίλου ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία. Μπροστά στις προκλήσεις που οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση», έγραψε στο Twitter.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την παραίτηση του φίλου ΥΠΕΞ @NikosKotzias, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία. Μπροστά στις προκλήσεις που οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Νωρίτερα, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε ευχαριστήσει τον κ. Κοτζιά για τη συνεργασία στην επίλυση του Κυπριακού.

«Ευχαριστώ θερμά τον φίλο Νίκο Κοτζιά για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο», ανέφερε.

Ευχαριστώ θερμά τον φίλο @NikosKotzias για την πολύτιμη και αγαστή συνεργασία τόσο στο πλαίσιο των προσπαθειων για επίλυση του κυπριακού όσο και στις κοινές πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαικό και περιφερειακό επίπεδο. pic.twitter.com/qiDj9D7qPK

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ