Μάχη καθηγητών-Ρουβίκωνα για το γραφείο στη Φιλοσοφική: Ενταση & σπρωξιές - iefimerida.gr

Μάχη καθηγητών-Ρουβίκωνα για το γραφείο στη Φιλοσοφική: Ενταση & σπρωξιές

Οι καθηγητές της Φιλοσοφικής / Τα μέλη του Ρουβίκωνα / Φωτογραφίες: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μάχη ανάμεσα στους καθηγητές του ΕΚΠΑ και στα μέλη του Ρουβίκωνα εκτυλίχθηκε από το πρωί στη Φιλοσοφική για το... γραφείο της αναρχικής συλλογικότητας.

Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ο Ρουβίκωνας κατέλαβε αίθουσα της Φιλοσοφικής για να λειτουργήσει τα γραφεία του. Ωρες υποδοχής είχαν ανακοινωθεί για σήμερα, 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

Οι καθηγητές, θέλοντας να αποτρέψουν τους «Ρουβίκωνες» να λειτουργήσουν τα γραφεία τους, συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής το πρωί και αφού έσβησαν τα συνθήματα και τα σύμβολα, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο στα μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι καθηγητές είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίτερα και γύρω στις 10 εμφανίστηκαν οι πρώτοι φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου, επικράτησε ένταση μεταξύ καθηγητών και φοιτητών-μελών του Ρουβίκωνα, με τους φοιτητές να... σπρώχνουν τους καθηγητές, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στην αίθουσα.

Οι καθηγητές παρέμειναν μέχρι τη μία έξω από την αίθουσα, αποτρέποντας την είσοδο των φοιτητών-μελών του Ρουβίκωνα στην αίθουσα-γραφείο της αναρχικής συλλογικότητας.

Μόλις οι καθηγητές αποχώρησαν, στη μία ακριβώς το μεσημέρι, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανακατέλαβαν το γραφείο 516.

Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ: Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας δημόσιος χώρος, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος.

«Ο ρόλος των καθηγητών δεν είναι να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες. Η πολιτεία είναι αυτή η οποία οφείλει με τα όργανά της να δώσει τη λύση στο πρόβλημα», τονίζει εν συνεχεία.

«Τα μέλη αυτής της οργάνωσης μας έσπρωχναν... δεχθήκαμε λεκτική αλλά και σωματική βία. Παρότι εκείνοι ασκούν βία, εμείς φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να δοθεί μία λύση έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του, και όχι κάθε ομάδα να εισέρχεται και να κάνει τις αυθαιρεσίες της», προσθέτει ο κ. Ευσταθόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρουβίκωνας ΕΚΠΑ Φιλοσοφική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ