Καθηγήτρια Φιλοσοφικής: Ομάδα διοικητικών υπαλλήλων στήριζε την κατάληψη του Ρουβίκωνα - iefimerida.gr

Καθηγήτρια Φιλοσοφικής: Ομάδα διοικητικών υπαλλήλων στήριζε την κατάληψη του Ρουβίκωνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τι ακριβώς συμβαίνει στη Φιλοσοφική περιέγραψε η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) Μαρίζα Φουντοπούλου.

Όπως περιέγεραψε η κυρία Φουντοπούλου, οι καθηγητές, αφού έβαψαν την πόρτα και τον τοίχο έξω από την αίθουσα που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας σβήνοντας τα συνθήματα και τα σύμβολα, προσήλθαν νωρίς το πρωί και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από την αίθουσα με σκοπό να αποτρέψουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να λειτουργήσουν το γραφείο.

Ο Ρουβίκωνας είχε δηλώσει... ώρες υποδοχής 10-1 σήμερα. Οι καθηγητές είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίτερα και γύρω στις 10 εμφανίστηκαν οι πρώτοι φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα.

Όπως εξήγησε η κυρία Φουντοπούλου, επικράτησε ένταση μεταξύ καθηγητών και φοιτητών-μελών του Ρουβίκωνα, με τους φοιτητές να... σπρώχνουν τους καθηγητές, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στην αίθουσα του ΕΚΠΑ. Προς το παρόν, δεν τα έχουν καταφέρει.

Οι καθηγητές, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΦΠΨ, θα παραμένουν μέχρι τη μία έξω από την αίθουσα με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο των φοιτητών-μελών του Ρουβίκωνα στην αίθουσα-γραφείο της αναρχικής συλλογικότητας.

Η κυρία Φουντοπούλου, πάντως, ερωτώμενη σχετικά, είπε πως κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στις ενέργεις των καθηγητών, στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και σήμερα βρέθηκαν στην πλευρά των μελών του Ρουβίκωνα που θέλησαν να μπουκάρουν στην αίθουσα της Φιλοσοφικής.

«Με απόφαση της κοσμητείας σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα. Ηταν μια συμβολική παράσταση στα γραφεία που κατέλαβε ο Ρουβίκωνας, παραμένοντας εκεί μέχρι να ανοίξει το γραφείο. Στις 10 εμφανίστηκαν φοιτητές-Ρουβίκωνες, μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και τους είπαμε ότι είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν τους ανήκει και γιατί πρέπει να επιστρέψει στην κατοχή της Φιλοσοφικής», περιέγραψε η κυρία Φουντοπούλου.

Και συνέχισε: «Υπήρξε ένταση. Οι φοιτητές διεκδικούν τα δικαιώματά τους και είναι σωστό, ωστόσο τα εργαλεία δεν είναι καλά. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, προσπάθησαν να μπουν στον χώρο, δεν τα κατάφεραν, αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι τη μία το μεσημέρι. Οι φοιτητές βρίσκονται στη Φιλοσοφική, δεν γνωρίζω τι πρόθεση έχουν (σ.σ.: αν θα επιχειρήσουν μετά τη 1 να μπουν στον χώρο), γνωρίζω ότι βούλησή τους είναι να μείνουν στον χώρο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θέλουμε να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με γάτα, δεν είναι ωραίο να βλέπεις φοιτητές απέναντι σε δασκάλους. Φταίει ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να δίνει λύσεις».

«Το τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω. Υποθέτω ότι επειδή ως δάσκαλοι έχουμε ψυχραιμία και ετοιμότητα και επειδή είναι φοιτητές, δεν είναι ωραίο να τους έχουμε απέναντι. Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση. Οι φοιτητές, πάντως, δεν έσπασαν τίποτα, δεν χτύπησαν κανέναν, υπήρξε μόνο σπρώξιμο. Πρωτοβουλία της κοσμητείας ήταν να βαφτούν ο τοίχος και η πόρτα στα χρώματα που υπήρχαν πριν από την κατάληψη του Ρουβίκωνα. Το γραφείο τώρα είναι κλειδωμένο και τα κλειδιά τα έχει η κοσμήτωρ», είπε επίσης η κυρία Φουντοπούλου.

Και κατέληξε: «Υπάρχει μια κίνηση διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό που ασχολούμαστε είναι τρίχα στο ζυμάρι, θεωρούν ότι τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι άλλα και πιο σοβαρά. Αυτό δεν μειώνει το πρόβλημα. Ολοι συμφωνούμε, αλλά το βλέπουμε από άλλη γωνία. Κάποιοι διοικητικοί ήταν μαζί μας, υπήρχε όμως και ομάδα διοικητικών που στήριζε το στέκι του Ρουβίκωνα. Όσον αφορά για τυχόν διαφωνίες καθηγητών, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα. Και να υπάρχουν, υπερισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις. Βαδίσαμε με βάση την απόφαση του συλλογικού οργάνου. Μαθήματα γίνονται κανονικά, η σχολή λειτουργεί φυσιολογικά. Όλα θυμίζουν μια κανονική ημέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ