Στον Γιούνκερ ο Μητσοτάκης: Θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για λιγότερους φόρους - iefimerida.gr

Στον Γιούνκερ ο Μητσοτάκης: Θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση για λιγότερους φόρους

Γιουνκέρ-Μητσοτάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να θέσει προ των ευθυνών τους και τους Ευρωπαίους εταίρους για την αποτυχία του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, που ήταν ο βασικός στόχος του προγράμματος και τα επιτόκια δανεισμού παραμένουν απαγορευτικά, κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει, αναμένεται να είναι το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο λανθασμένο μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε, με την υπερφορολόγηση και τα υπερπλεονάσματα που οδήγησαν στον στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας και είχε την ανοχή των εταίρων. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην ανάγκη μιας άλλης πολιτικής, που θα εφαρμόσει ο ίδιος, με μείωση των φόρων και δομικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αναπνεύσει η οικονομία, κάτι που απαιτεί και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, στο 2%.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τονίσει ότι η μείωση των συντάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και εξαρχής διαφώνησε η ΝΔ δεν πρέπει να εφαρμοστεί καθώς θα πλήξει τα πιο ευάλωτα στρώματα των πολιτών που έχουν ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα της κρίσης.

Επίσης, εκτός της οικονομίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα θέσει και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση όπως τις καταγράφει η Πειραιώς. Αφορούν την ίδια την αμφισβήτηση της διάκρισης των εξουσιών όπως αυτή διαπιστώνεται από τις δηλώσεις Πολάκη για τη φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης αλλά και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως έχει καταγγείλει σε σειρά ζητημάτων η ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ