ΝΔ για ταξίδι Καμμένου στη Μόσχα -Ποια γραμμή θα ακολουθήσει, τη δική του ή του κ.Τσίπρα; - iefimerida.gr

ΝΔ για ταξίδι Καμμένου στη Μόσχα -Ποια γραμμή θα ακολουθήσει, τη δική του ή του κ.Τσίπρα;

Φωτογραφία: Eurokinissi
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

«Εκλογές εδώ και τώρα» ζητά η ΝΔ, καθώς όπως τονίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η μόνη λύση για να ξεφύγει η χώρα από την παρακμή στην οποία την έχουν καταδικάσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, παρακολουθώντας όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά ακόμα και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι οι αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και στην οικονομία και σε κρίσιμα εθνικά θέματα αυξάνονται καθημερινά. «Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που κρίνονται μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, όχι μόνο να μην συνεννοούνται, αλλά και να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως, ακυρώνοντας ο ένας τις επιλογές του άλλου και εξευτελίζοντας τη χώρα ακόμη και διεθνώς», σχολιάζουν κορυφαία στελέχη της Πειραιώς για τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι μόνο το ζήτημα των Σκοπίων που έχει επισκιάσει την επικαιρότητα αλλά ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την ίδια ώρα η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί εντός της Κυπριακής Α.Ο.Ζ.

Η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς, καθώς διαπιστώνεται έλλειψη ενημέρωσης από το υπουργείο Εξωτερικών και επίσης ο τρόπος που χειρίστηκε το Μέγαρο Μαξίμου το Σκοπιανό, με την προσπάθεια διχασμού στο εσωτερικό της Ελλάδας και την αποσταθεροποίηση των άλλων κομμάτων, αντί να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα εξωτερικής πολιτικής, κάνει την αξιωματική αντιπολίτευση να εκτιμά ότι η κυβέρνηση προτάσσει την παραμονή της στην εξουσία έναντι των συμφερόντων της χώρας.

Σχολιάζοντας το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στη Μόσχα, στις 29 Οκτωβρίου, για να προετοιμάσει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεταν το ερώτημα «Ποια γραμμή θα ακολουθήσει ο κ. Καμμένος; Τη δική του γραμμή -ο οποίος, από την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ πρότεινε τρόπους “να αναχαιτιστεί η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια”- ή τη γραμμή του κ. Τσίπρα»;

Στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί η ΝΔ βλέπει έναν Αλέξη Τσίπρα αδύναμο να ελέγξει την κατάσταση, ειδικά από τη στιγμή που ζητά τη στήριξη των υπουργών του για να μην πέσει η κυβέρνηση. Τα αφηγήματα που στήνει το Μέγαρο Μαξίμου για να αλλάξει την ατζέντα, παρατηρούν στην Πειραιώς, καταρρέουν από τις ίδιες της δηλώσεις των υπουργών και την διαμάχη τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την κόντρα με τον κ. Καμμένο. Αυτά οδηγούν στην εκτίμηση ότι όσο κυλά ο χρόνος ο εγκλωβισμός του Πρωθυπουργού θα γίνεται πιο ασφυκτικός, αλλά δυστυχώς, όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς, μαζί του εγκλωβίζεται και η χώρα, κάτι που κάνει επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ