Πώς ο Κοτζιάς αιφνιδίασε τον Καμμένο και ξεκίνησε τον καβγά -Αμήχανοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν - iefimerida.gr

Πώς ο Κοτζιάς αιφνιδίασε τον Καμμένο και ξεκίνησε τον καβγά -Αμήχανοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν

Ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Κοτζιά / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανησυχία τεραστίων διαστάσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την κόντρα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που πήρε... σάρκα και οστά στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα... αποκαλυπτήρια έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσία και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης, τα οποία έγιναν μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι μετά και την κατ’ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε προσέλθει στη συνεδρίαση κρατώντας ομολογουμένως χαμηλά τους τόνους. Μόνο διατεθειμένος για τσακωμό δεν ήταν, και ούτε πυροδότησε εκείνος την ένταση που εντέλει κατέληξε σε «πόλεμο».

Ταύρος εν υαλοπωλείω ο Κοτζιάς

Αντιθέτως, σαν ταύρος εν υαλοπωλείω- έτσι τουλάχιστον τον παρομοίασαν συνάδελφοί του- ο Νίκος Κοτζιάς ήταν εκείνος που απασφάλισε και ξεκίνησε τον καυγά! Κατηγορώντας τον κ. Καμμένο για πρακτικές αντικυβερνητικές και αντεθνικές, όπως επίσης και για το γεγονός ότι αξιοποιεί την όλη διαδικασία προκειμένου να παίξει πολιτικά παιχνίδια και να μπορέσει να διασωθεί εκλογικά, με δεδομένο ότι οι ΑΝΕΛ εξαϋλώνονται δημοσκοπικά.

Αμήχανοι οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμπεριφορά Κοτζιά, πάντως, χωρίς να σημαίνει ότι έδωσαν άφεση αμαρτιών στον Καμμένο, προκάλεσε αρνητικά σχόλια αρκετών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι βέβαια θύμιζαν ότι είναι γνωστός το «εκρηκτικό του χαρακτήρα του».

Καμμένος: Δεν ήταν στις προγραμματικές το Μακεδονικό

Με τους τόνους Κοτζιά υψηλούς και ύφος «ανεπίτρεπτο πολιτικά» όπως το χαρακτήρισαν στο iefimerida αυτόπτες «μάρτυρες» , τον λόγο πήρε ο κ. Καμμένος ο οποίος αφού είπε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος, εξήγησε τη θέση του.

Επικαλούμενος, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ότι η επίλυση του Μακεδονικού δεν ήταν μέσα στην προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενώ διαβεβαίωσε παρουσία όλων ότι «εγώ δεν ρίχνω την κυβέρνηση», πράγμα που απετέλεσε και το μεγάλο κέρδος για τον Τσίπρα που στην παρούσα φάση πιέζεται από τη Νέα Δημοκρατία και το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής.

Τσίπρας σε... ρόλο ισορροπιστή

Ο Πρωθυπουργός δεν απευθύνθηκε σε κανέναν από τους δύο υπουργούς και προσπάθησε να ισορροπήσει τα πράγματα. Προτάσσοντας ως βασικό επίδικο ότι δεν γίνεται στο όνομα των υπαρχουσών διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το τέλος της κυβέρνησης.

«Αγκάθι», τέλος, είναι το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά μια άνευ ορίων αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ