Ολυμπιακοί αγώνες Νέων: Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Τζένγκο, χρυσό στον ακοντισμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Ολυμπιακοί αγώνες Νέων: Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Τζένγκο, χρυσό στον ακοντισμό [βίντεο]

Η Ελίνα Τζένγκο/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Μπουένος Αιρες, χάρη στην Ελίνα Τζένγκο.

Η 16χρονη επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν απόλυτο φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων. Στον πρώτο αγώνα, η Τζένγκο είχε στείλει το ακόντιο στα 63,34 μ., σημειώνοντας πανελλήνιο και ολυμπιακό ρεκόρ. Στον δεύτερο αγώνα, που έκρινε την κατάταξη, έστειλε το ακόντιο στα 61,74 μ. και «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο.

O Eθνικός Υμνος στο #ΒuenosAires για το χρυσό μετάλλιο της Ελίνας Τζένκο στο ακόντιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων! ???#athletics #gold #BuenosAires2018 #YouthOlympics #YOG2018 #TeamHellas #HellenicOlympic #Hellas️??️??️??️ pic.twitter.com/lI9AjLsbNy

Συγχαρητήριο μήνυμα στη 16χρονη έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Θερμά συγχαρητήρια για την χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία. Καλή συνέχεια για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, που πραγματικά τις αξίζετε», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο βάθρο ανέβηκε όμως και η Ολγα Φιάσκα, αφού τερμάτισε σε 23.23.89 στα 5.000 μ. βάδην και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεων της στην απόσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ