«Πόλεμος» για τον ιταλικό προϋπολογισμό -Κομισιόν: Αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες -Σαλβίνι: Εχει εγκριθεί, να πιει καφέ ο Γιούνκερ - iefimerida.gr

«Πόλεμος» για τον ιταλικό προϋπολογισμό -Κομισιόν: Αποκλίνει σοβαρά από τους κανόνες -Σαλβίνι: Εχει εγκριθεί, να πιει καφέ ο Γιούνκερ

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις/ Φωτογραφία: ΑP- Lefteris Pitarakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνεται ο πόλεμος των Βρυξελλών με τη Ρώμη, μετά την αποστολή του σχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού.

Εκ πρώτης όψεως, το σχέδιο αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με τις ιταλικές αρχές. Η Ρώμη είχε ενημερώσει για τον στόχο για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ. Η Κομισιόν απάντησε στην Ιταλία ότι εκ πρώτης όψεως το σχέδιο του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει σοβαρές αποκλίσεις από την πορεία προσαρμογής προς το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο που θέτουν οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες και ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές. Ομως, το σχέδιο που εστάλη το βράδυ της Τρίτης δεν είχε αλλαγές.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ νωρίτερα την Τρίτη επίσης επισήμανε ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός παρεκκλίνει από τους κανονισμούς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ο ιταλικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε. Ο Γιούνκερ ας δεχθεί την πραγματικότητα και ας πιει έναν καφέ. Οι παρεκκλίσεις έγιναν από την Ευρώπη η οποία έφερε ανασφάλεια και μη μόνιμη εργασία σε μια ολόκληρη ήπειρο», είπε ο Σαλβίνι.

«Ο Γιούνκερ έχει χρόνο μέχρι τον Μάιο. Εξ ονόματος ποιου μιλάει; Εμείς θα προχωρήσουμε με τα μέτρα που ζητά ο λαός», ήταν το σχόλιο του Ντι Μάιο.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ