Γκάφα της Ιβάνκας -Απέδωσε ρητό στον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη, αλλά ήταν ενός... υπαλλήλου βενζινάδικου - iefimerida.gr

Γκάφα της Ιβάνκας -Απέδωσε ρητό στον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη, αλλά ήταν ενός... υπαλλήλου βενζινάδικου

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντικείμενο χλευασμού έγινε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter, αποδίδοντας μια ρήση στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Σωκράτη, ενώ δεν ήταν δική του.

«Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου» τουίταρε η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το αρχικό tweet της Μελάνια που διέγραψε μετά από μισή ώρα

Ωστόσο, κάποιο σημείωσαν πως την φράση αυτή δεν την έχει πει ο Σωκράτης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος. Αντ’ αυτού, ανέφεραν ότι προέρχεται από έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Σωκράτης, υπάλληλος βενζινάδικου, του συγγραφέα Νταν Μίλμαν, στο γνωστό έργο του επιστημονικής φαντασίας «Way of the Peaceful Warrior: A book that changes Lives».

It's okay that Ivanka misled us. Instead of saying Socrates, not the ancient Greek guy but Socrates a character from "Way of the Peaceful Warrior: A Book that Changes Lives", by Dan Millman.

I think in this case, fighting the old might well advised.
Also, Socarates didn't say that
It was a character called Socrates who was a gas-station attendant in a book published in the 1980s by Dan Millman.

Τα σχόλια έπεσαν βροχή και το tweet κατέβηκε μετά από μισή περίπου ώρα για να αντικατασταθεί από την ίδια φράση αλλά με την διευκρίνηση πως ο Σωκράτης στον οποίο αναφέρεται είναι πράγματι «φανταστικός χαρακτήρας».

“The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.”
-Socrates (note: a fictional character not the philosopher)

Συγκεκριμένα έγραψε: « Το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη την ενέργειά σας, όχι στην καταπολέμηση του παλιού αλλά στην οικοδόμηση του νέου. Σωκράτης (ένας φανταστικός χαρακτήρας όχι ο φιλόσοφος).

Και φυσικά προκάλεσε έκρηξη τιτιβισμάτων. «Yabba dabba Doo!. Φρεντ Φλίντστοουν (σημείωση: ένας φανταστικός χαρακτήρας)» έγραψε κάποιος με άλλους να τονίζουν πως τα έκανε χειρότερα τα πράγματα και πως θα ήταν καλύτερα να το διέγραφε τελείως.

"Yabba dabba Doo!"
--Fred Flintstone (note: a fictional character)

That just made it worse, hon. Delete it.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ