ΝΔ: Οσα είπε ο Πολάκης για φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων θα φτάσουν στον Γιούνκερ - iefimerida.gr

ΝΔ: Οσα είπε ο Πολάκης για φυλάκιση πολιτικών αντιπάλων θα φτάσουν στον Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

«Ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον όλο και πιο πολύ με τον κάθε κύριο Όρμπαν», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη Σεπτεμβρίου, ταυτίζοντας ανοιχτά τον Πρωθυπουργό με τον Ούγγρο ομόλογο του Βίκτορ Όρμπαν. Η αναφορά αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία από τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς στην Πειραιώς βλέπουν την κυβέρνηση να επιχειρεί διαρκώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη σε μια σειρά από υποθέσεις.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση που μοιάζει με καθεστώς», είναι η αιχμηρή αναφορά στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, μετά και τις δηλώσεις Πολάκη για φυλακίσεις, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν την κυβέρνηση να εκτρέπεται διαρκώς στα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και τονίζουν ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πλήττουν μόνο την οικονομία αλλά και την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Παρόμοια αναφορά αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλες με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η διεθνοποίηση των αντιδημοκρατικών πρακτικών της κυβέρνησης και η αμφισβήτηση της διάκρισης των εξουσιών από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσα λέει ο κ. Πολάκης αφορούν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Διότι ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Τσίπρας δίνει την απόλυτη κάλυψή του στον Υπουργό του διαχρονικά, και φυσικά το ίδιο κάνει και τώρα. Ποιος θα έβγαινε να έλεγε κάτι τέτοιο και δεν θα ήταν υπόλογος στην ηγεσία του Κόμματός του, αλλά και στην ίδια τη Δικαιοσύνη», αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να γράψει στα αγγλικά το tweet που ανέβασε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό για τις δηλώσεις Πολάκη, δείχνει την πρόθεση του να γίνουν γνωστές και εκτός συνόρων οι αντιλήψεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και είναι εκεί γιατί έχει κοινές αξίες, όπως ο διαχωρισμός των εξουσιών. ‘Όσοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Ε.Ε. -όπως ο Όρμπαν- δεν βρέθηκαν μόνο γιατί συμπεριφέρθηκαν αρνητικά και υποτιμητικά στους μετανάστες, αλλά και γιατί επιχείρησαν να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη», είναι το μήνυμα της Πειραιώς προς την κυβέρνηση και στελέχη της Πειραιώς σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάθε μέρα που περνάει μοιάζει όλο και περισσότερο με τον Βίκτορ Όρμπαν, τον ακραίο λαϊκιστή ηγέτη της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ