Ανοίγει την Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από επτά χρόνια, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης - iefimerida.gr

Ανοίγει την Μεγάλη Εβδομάδα, μετά από επτά χρόνια, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης

Ακρωτήρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεγράφη τελικά η σύμβαση μεταξύ της αρχαιολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού, με αποτέλεσμα, να ανοίγει την Μεγάλη Εβδομάδα, ο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην έκτακτη έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος. Πριν εξίμισι χρόνια είχε καταρρεύσει τμήμα του βιοκλιματικού στεγάστρου.

Σήμερα το στέγαστρο-μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο έχει τοποθετηθεί και ο προϊστορικός οικισμός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που συρρέουν στο νησί αυτές τις ημέρες. Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, καθώς και τη βοήθεια πέντε δημοτικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Το δυστύχημα στο Ακρωτήρι, τον Σεπτέμβρη του 2005 είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουαλλός τουρίστας και να τραυματιστούν άλλοι έξι, και η τότε ηγεσία του ΥΠΠΟΤ είχε επιρρίψει τις ευθύνες σε λανθασμένες τεχνικές επιλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ