Ιταλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό -ΥΠΟΙΚ: Δεν θα «ανατινάξει» την Ευρώπη - iefimerida.gr

Ιταλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τον προϋπολογισμό -ΥΠΟΙΚ: Δεν θα «ανατινάξει» την Ευρώπη

Ο Τζουζέπε Κόντε/ Φωτογραφία: AP- Andrew Medichini
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε τη φορολογική μεταρρύθμιση και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, το οποίο εστάλη στις Βρυξέλλες.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, περιλαμβάνει βασικό εισόδημα για τους φτωχούς, μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και μερική αμνηστία για την επίλυση φορολογικών διαμαχών.

Το βασικό εισόδημα θα ανακουφίσει τη φτώχεια και θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι μπορεί να εξηγήσει τα δεδομένα στην Κομισιόν, που ανησυχεί. «Είναι απόλυτα αστήριχτη η άποψη ότι αυτός ο προϋπολογισμός μπορεί να ανατινάξει την Ευρώπη», τόνισε, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ικανοποιημένος με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. «Τηρεί τις υποσχέσεις μας, ενώ την ίδια ώρα κρατά τα δημοσιονομικά σε τάξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ