Ο Τσίπρας συγκαλεί την Τρίτη υπουργικό μετά τη θύελλα με Καμμένο - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας συγκαλεί την Τρίτη υπουργικό μετά τη θύελλα με Καμμένο

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας τη Τρίτη 16/10/2018 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σκιά των διευκρινίσεων του Πάνου Καμμένου για το plan Β στα Βαλκάνια, συνεδριάζει την Τρίτη στις 12 το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει καθώς φαίνεται να έχει την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ δια της θεσμικής οδού και ενώπιον όλων των υπουργών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και όσα θα ειπωθούν όταν κλείσουν οι πόρτες.

Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι επι τάπητος θα τεθούν θέματα της οικονομίας με αιχμή το σχέδιο του προϋπολογισμού και τη μη περικοπή των συντάξεων.

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε αλλά δεν είχε εγκρίνει το plan B

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος, μετά τις έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που διαρκούν ακόμη και σήμερα, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δικαιολόγησε τη διαφοροποίησή του στην Ουάσινγκτον με πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό, που του επιτρέπει την... για όσο χρειασθεί κυβερνητική σύμπλευσή του:

«Ο πρωθυπουργός γνώριζε την εναλλακτική πρόταση, το plan B για το Σκοπιανό, αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πρόταση» δήλωσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας με σημασία ότι «με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε σε πλήρη αρμονία, έχουμε μια έντιμη σχέση και ποτέ σε αυτήν δεν μπήκε άλλος παρονομαστής παρά μόνο η καλή βούληση και η πολιτική θέληση».

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του (και μετά τον «αστεϊσμό» περί... «τυφώνα Μάικλ, όχι Πάνος, στις ΗΠΑ»), μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε ο κ. Καμμένος εκεί από υπουργούς και στελέχη, το μόνο που είπε σε σχέση με τις διαφοροποιήσεις του υπουργού Άμυνας ήταν ένα λακωνικό «για τα Σκόπια δεν υπάρχει εναλλακτική λύση...». Τίποτε περισσότερο, επαναλαμβάνοντας, δηλαδή, την αρχική ψύχραιμη αντίδραση «κύκλων» του Μαξίμου όταν ξέσπασε η θύελλα, την ώρα που είχε ξεσηκωθεί σχεδόν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπολίτευση: Στημένη η κόντρα Τσίπρα-Καμμένου
Πάντως, κατά τις εκτιμήσεις κύκλων της αντιπολίτευσης, της αξιωματικής κυρίως αλλά και των άλλων κομμάτων (χαρακτηριστικά περί «συμπαιγνίας Τσίπρα-Καμμένου» μίλησε χθες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος), καθώς επίσης και πολιτικών παρατηρητών, η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ ήταν σε πλήρη συνεννόησή του με τον κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ