Βίτσας: Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα είναι στραμμένα στη Λέσβο - iefimerida.gr

Βίτσας: Πιο δύσκολη η κατάσταση στη Σάμο, παρότι τα φώτα είναι στραμμένα στη Λέσβο

Ο Δημήτρης Βίτσας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου είναι προτεραιότητα του υπουργείου, αλλά απαιτούνται περισσότεροι υπάλληλοι, γιατροί και διερμηνείς, δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Η κατάσταση παραμένει πιο δύσκολη στη Σάμο, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στη Λέσβο», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε ημερίδα που διοργάνωση η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, με θέμα «Εθνικές και Ευρωπαϊκές προκλήσεις και προοπτικές στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος».

Χαρακτηριστικό του 2018 αποτελούν οι αφίξεις στον Έβρο, όπου μέχρι τώρα, μέσα στο 2018, έχουν εισέλθει πάνω από 12.000 άνθρωποι, ενώ αντίστοιχα το 2017 5.500 και το 2016 3.330, ανέφερε ακόμη ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες και τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης, ο κ. Βίτσας τόνισε την ανάγκη για γρήγορη μεταφορά τους εκτός των δομών φιλοξενίας, τη καλύτερη αστυνόμευση, καθώς και την αλλαγή της κυρίαρχης ανδροκρατούμενης νοοτροπίας.

Με την πρόταση της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή λύση συντάσσονται όλο και περισσότερες χώρες, είπε ο υπουργός. Αυτή περιλαμβάνει ενίσχυση της διπλωματικής δραστηριότητας εκεί που γίνονται πόλεμοι, ώστε να μην προκαλούνται προσφυγικά κύματα και οικονομική ενίσχυση στις χώρες για να αποκτήσουν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τα πάντα νέες δυνατότητες. Τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με διαχείριση των συνόρων, εξάρθρωση των διακινητών και ανακατανομή των ανθρώπων στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι σαν Δουβλίνο IV συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Βίτσας προσφυγικό Σάμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ