Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters: «Εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών» - iefimerida.gr

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters: «Εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στον κυβερνητικό συνασπισμό αναφέρεται το Reuters, σχολιάζοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών διέλυσε τον... μήνα του μέλιτος μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Οι απειλές του Πάνου Καμμένου ότι θα αποσυρθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν η συμφωνία για το ονοματολογικό πάει στη Βουλή εντείνουν την αβεβαιότητα σε μια χώρα που μόλις βγήκε από τα μνημόνια, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας στην ΕΡΤ.

«Η νέα συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα με τη “Μακεδονία”, που αλλάζει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία διέλυσε τον μήνα του μέλιτος του κυβερνητικού συνασπισμού μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο, εστιάζοντας ξανά την προσοχή στις αντιφάσεις του συνασπισμού», αναφέρει ακόμη το Reuters.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους φόβους για κατάρρευση της κυβέρνησης αν η συμφωνία πάει στο ελληνικό κοινοβούλιο προς ψήφιση, κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί υποστήριξη ανεξάρτητων και κεντροδεξιών βουλευτών, σημειώνει ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις έντονες αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν έντονο διαμάχη και ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέλη είπαν πως η συνεργασία καταρρέει. Το Reuters καταλήγει παραπέμποντας στις δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης τη Δευτέρα: «Είναι μεγάλο πολιτικό θέμα όταν ο κυβερνητικός εταίρος λέει πως διαφωνεί σε σημείο να αναγκαστεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος από την πλευρά του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ