30 χρόνια φυλακή στον φλαουτίστα που αποπλανούσε τις μαθήτριές του στα βόρεια προάστια - iefimerida.gr

30 χρόνια φυλακή στον φλαουτίστα που αποπλανούσε τις μαθήτριές του στα βόρεια προάστια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον κατηγορούμενο φλαουτίστα, κρίνοντάς τον ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Εκτός από την ποινή κάθειρξης, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο και χρηματικό πρόστιμο 100.800 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι (μειοψήφησε ένας) αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, ακολουθώντας την πρόταση της της εισαγγελέως. Στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε όρια:
«Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια, αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια».

Το κουβάρι αυτής της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αφήγηση μιας 10χρονης μαθήτριας στους γονείς. Ο πατέρας της, στην κατάθεση του, μετέφερε όσα του είχε πει το παιδί, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο σώμα και τα γεννητικά όργανα και την έβγαζε προκλητικές φωτογραφίες. Μάλιστα, της έλεγε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και όχι με τους γονείς της.

«Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση» ανέφερε ο πατέρας συμπληρώνοντας πως η μικρή αρχικά είχε πολλούς εφιάλτες, ενώ εξακολουθεί να έχει άγχος όταν συναναστρέφεται με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το παιδί έχει φοβία μήπως ο δράστης στραφεί εναντίον της, μόλις βγει από τη φυλακή.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου μίλησαν στις καταθέσεις τους για έναν άνθρωπο πράο και ευγενικό.

«Όταν μάθαμε για τη σύλληψη και την πράξη πάθαμε όλοι σοκ. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ένιωθε ότι έδινε στοργή» κατέθεσε μια πρώην μαθήτρια και φίλη του. «Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επί 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» είπε η μάρτυρας.

Ο Παναγιώτης Δράκος σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών. Από το 1982 έως το 1992 ήταν Πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρώτο φλάουτο επίσης έως το 1992 και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από το 1989 που ιδρύθηκε.

Από το 1992 είναι Πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» και του ντουέτου «Δίφωνον».

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.

Ωστόσο σήμερα ο Παναγιώτης Δράκος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όχι εξαιτίας της μουσικής του καριέρας αλλά γιατί εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έβρισκε την ευκαιρία να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στις ανήλικες μαθήτριές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ