Πορτογαλία: Κάμψη στον τουρισμό μετά από 7 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης - iefimerida.gr

Πορτογαλία: Κάμψη στον τουρισμό μετά από 7 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης

Η πόλη Πόρτο στην Πορτογαλία/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάμψη στον τουρισμό μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης καταγράφεται στην Πορτογαλία.

Υστερα από επτά χρόνια ισχυρής ανάπτυξης στις τουριστικές αφίξεις – γεγονός που ευνόησε την οικονομία της - η Πορτογαλία είδε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να μειώνεται κατά 2% τον Αύγουστο, που παραδοσιακά είναι ο ισχυρότερος μήνας για τον τουρισμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εθνική στατιστική υπηρεσία INE, που παρακολουθεί τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ανακοίνωσε ότι μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 0,5% στα 8,6 εκατ., σε μια σημαντική επιβράδυνση από ένα άλμα σχεδόν κατά 12% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το 2017, ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Πορτογαλία ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 12,7 εκατ.

Τα έσοδα των ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τον εγχώριο τουρισμό, αυξήθηκαν, ωστόσο, πάνω από 7% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου σχεδόν στα 2,5 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με την INE. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 17%.

Ο τουρισμός και όλα τα σχετικά με αυτόν έσοδα αντιστοιχούν σε άνω του 10% του πορτογαλικού ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3% το 2018 σε σχέση με μία αύξηση κατά 2,7% πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία Τουρισμός κάμψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ