H Αρχιεπισκοπή τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Σαντίκου -Ομογενής που διέθεσε την περιουσία του σε ευπαθείς ομάδες - iefimerida.gr

H Αρχιεπισκοπή τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Σαντίκου -Ομογενής που διέθεσε την περιουσία του σε ευπαθείς ομάδες

Το Μετάλλιο Α' Τάξεως στην μνήμη του Λούι Σαντίκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μετάλλιο Α' Τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην κ. Rebecca Brune.

Πρόεδρο και CEO του «The San Antonio Area Foundation», ως φόρο τιμής και μνήμης στον Έλληνα ομογενή Ιωάννη Λ. Σαντίκο (John L. Santikos), ο οποίος διέθεσε το σύνολο της περιουσίας του προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων του «IOCC» και της «Αποστολής».

Ρητή επιθυμία του ήταν, ποσοστό από τα κέρδη των επιχειρήσεων του, τα οποία διαχειρίζεται ετησίως το Ίδρυμα «The San Antonio Area Foundation», να δίδεται στο διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «International Orthodox Christian Charities (IOCC)


Ο σπουδαίος Έλληνας επιχειρηματίας, δημιουργός ενός κινηματογράφου και μιας αυτοκρατορίας ακινήτων στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, πέθανε τον Δεκέμβριο του 2014.


Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ρητή επιθυμία του ήταν ποσοστό από τα κέρδη των επιχειρήσεων του, τα οποία διαχειρίζεται ετησίως το Ίδρυμα «The San Antonio Area Foundation», να δίδεται στο διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «International Orthodox Christian Charities (IOCC)», ο οποίος με τη σειρά του υλοποιεί προγράμματα και στην Ελλάδα μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέλημα του Ιωάννη Σαντίκου ήταν να διαθέσει την περιουσία του με τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίξει ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και στη χώρα καταγωγής του.

«Η οικονομική συμβολή του IOCC, η τεχνογνωσία και η πολύχρονη εμπειρία του σε διεθνές επίπεδο προσφέρει σημαντική ώθηση και δυναμική στα προγράμματα της ‘'Αποστολής''» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος

«Αποτελεί τιμή αλλά και χρέος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να τιμήσει τη μνήμη και το φιλανθρωπικό παράδειγμα ενός μεγάλου Έλληνα, ο οποίος δεν λησμόνησε ποτέ τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, Λούι Σαντίκου, και μετά θάνατον συνεχίζει να βοηθάει την πατρίδα των προγόνων του», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την παράδοση του μεταλλίου.

Από την πλευρά της, η κ. Rebecca Brune ανέφερε πως το φιλανθρωπικό ίδρυμα που διαχειρίζεται τη διαθήκη του ευεργέτη έχει την τιμή και τη χαρά να συμβάλλει σε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό έργο και υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να συμβάλλει στην εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας.

«Η οικονομική συμβολή του IOCC, η τεχνογνωσία και η πολύχρονη εμπειρία του σε διεθνές επίπεδο προσφέρει σημαντική ώθηση και δυναμική στα προγράμματα της ‘'Αποστολής'' και μας βοηθά να ανταποκριθούμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα διευθυντικά στελέχη του IOCC, τον κ. Μάρκο Σταυρόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, εκτελεστικό διευθυντή, την κ. Αναστασία Mason, διευθύντρια προγραμμάτων και την κ. Β. Mihajlovic, υπεύθυνη προγραμμάτων Ευρώπης, για την πολύτιμη ενίσχυση που προσφέρει ο IOCC στην Ελλάδα, από το 2012 μέχρι σήμερα, μέσω της συνεργασίας του με την «Αποστολή».

Τα στελέχη του IOCC πραγματοποίησαν επισκέψεις εργασίας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της «Αποστολής», συνομίλησαν με επωφελούμενους και πληροφορήθηκαν τις συνεχιζόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Επίσκεψη πραγματοποίησαν και στο Μάτι, όπου η «Αποστολή», με τη συνδρομή της ελληνικής Ομογένειας μέσω του IOCC, συνεχίζει να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους πυρόπληκτους των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνος. Στη μόνιμη κατοικία μιας οικογένειας με δύο παιδιά, η οποία έχασε όλα τα υπάρχοντά της στις φλόγες, η μητέρα τους είπε: «Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας, αλλά κυρίως εκ μέρους των παιδιών μου, του Λουκά και του Θανάση! Σας ευχαριστώ για το χαμόγελο και την ανακούφιση που είδα στα πρόσωπά τους. Τα μαθήματα που διδασκόμαστε όλοι μας μέσα από αυτή τη δοκιμασία είναι σπουδαία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ