Διαμαρτυρία προσφύγων: «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω» [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία προσφύγων: «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω» [εικόνες & βίντεο]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, επι της λεωφόρου Θηβών, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οικογένειες προσφύγων από το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας της Μαλακάσας, έχοντας στο πλευρό τους μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματα τους.

Κύριο αίτημα τουςη τήρηση της προ εβδομάδας υπόσχεσης του κ. Βίτσα προς την επιτροπή τους για εγκατάσταση 159 προσφύγων (ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά) σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Η κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο του πρόσφατου θανάτου ενος πρόσφυγα από μαχαίρι στο κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας, κατόπιν της οποίας πολλοί πρόσφυγες το εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να διαμένουν για ημέρες σε δρόμους και πάρκα της Αθηνάς με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία τους.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αθέτησε την υπόσχεση που τους έδωσε την περασμένη Δευτέρα την για άμεση μετεγκατάσταση των 159.

Οι πρόσφυγες ζητούν «εδώ και τώρα» λύση στο θέμα τους καθώς ανάμεσα τους βρίσκονται πολλες μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους καθώς και άλλοι που έχουν χάσει συγγενείς.

Στη συνάντηση που ακολούθησε την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους συνεργάτες του κ. Βίτσα Κώστα Ξινογαλά και Κυριάκο Δεσίπρη οι εκπρόσωποι των προσφύγων έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι σταδιακά θα διευθετηθεί το ζήτημα της στέγασης συνολικά 420 διαμενόντων στο camp της Μαλακασας.

Από αυτούς οι 77 θα μετεγκατασταθούν σε σπίτια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι 250 σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο και οι υπόλοιποι θα διαμοιραστούν σε άλλες δομές φιλοξενίας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος επίσης παρέστη στη συνάντηση, αύριο το απόγευμα θα γίνει γνωστό ποτέ και με ποιον τρόπο θα μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες και οι οικογένειες τους στους νέους τόπους κατοικίας.

«Η λύση είναι συνολικότερη. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να μένει στα καμπ που είναι προσωρινές δομές. Κυβέρνηση και ΟΗΕ πρέπει να λάβουν μέτρα. Όλοι είναι ευάλωτοι. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κριτήρια», σημείωσε εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Κωνσταντίνου.

Συγκέντρωση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, επι της λεωφόρου Θηβών, πραγματοποιούν από τις 12.00 το μεσημέρι οικογένειες προσφύγων από το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας της Μαλακάσας
Στο πλευρό τους έχουν και μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματα τους. Όπως λένε, δεν θα δεχτούν συνάντηση με άλλον παράγοντα του υπουργείου.
Η κινητοποίηση γίνεται στον απόηχο του πρόσφατου θανάτου ενος πρόσφυγα από μαχαίρι στο κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας
Εκτοτε πολλοί πρόσφυγες εγκατέλειψαν το κέντρο υποδοχής με αποτέλεσμα να διαμένουν για ημέρες σε δρόμους και πάρκα της Αθηνάς
Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αθέτησε την υπόσχεση που τους έδωσε την περασμένη Δευτέρα την για άμεση μετεγκατάσταση των 159.
Οι πρόσφυγες ζητούν «εδώ και τώρα» λύση στο θέμα τους καθώς ανάμεσα τους βρίσκονται πολλες μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους καθώς και άλλοι που έχουν χάσει συγγενείς.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαμαρτυρία πρόσφυγες Μαλακάσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ