Στην Γερμανία απαγορεύεται να χορεύεις στους δρόμους τη Μεγάλη Παρασκευή - iefimerida.gr

Στην Γερμανία απαγορεύεται να χορεύεις στους δρόμους τη Μεγάλη Παρασκευή

Στην Γερμανία απαγορεύονται δια νόμου οι διασκεδάσεις τη Μεγάλη Παρασκευή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nόμους που απαγορεύουν κάθε μορφής διασκέδασης την Μεγάλη Παρασκευή, λόγω της κατάνυξης των Χριστιανών, έχουν πολλά γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια. Οταν μια ομάδα του κόμματος των Πειρατών κατέθεσε αίτημα να διοργανώσει χοροεσπερίδα σε δρόμο της Καρλσρούη εισέπραξε ένα κατηγορηματικό «όχι»!

Οι δικαστές απάντησαν στους Πειρατές, κόμμα ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους και με 12% ποσοστό ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο (σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση), ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει αρμοδιότητα να άρει την απαγόρευση των δημοσίων θεαμάτων.

Συμβούλευσαν μάλιστα τους ακτιβιστές να καταθέσουν το αίτημά τους στα δικαστήρια της Έσσης (στην κεντρική Γερμανία) καθώς εκεί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταφέρουν τελικά να οργανώσουν τη διαδήλωση που επιθυμούν. Η συμβουλή θα αξιοποιηθεί πιθανότατα... χρόνου καθώς η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών είναι σήμερα... Στη Γερμανία ο χριστιανισμός είναι η επικρατέστερη θρησκεία, με περίπου 53 εκατομμύρια πιστούς, σχεδόν το 64% του συνολικού πληθυσμού.

Οι ακτιβιστές των Πειρατών διαμαρτύρονται ότι καταπατήθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης επειδή ο Χορός Κατά της Απαγόρευσης του Χορού θα εξέφραζε τα δικαιώματα των άθεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ