5 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν λαχταριστές πίτες -Μαμαδίστικο φύλλο, σπιτική γέμιση [εικόνες] - iefimerida.gr

5 μαγαζιά στην Αθήνα που φτιάχνουν λαχταριστές πίτες -Μαμαδίστικο φύλλο, σπιτική γέμιση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με το street food και τις πιο εξωτικές κουζίνες, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα, η κλασικότερη, ίσως, λιχουδιά που φτιάχνεται σε κάθε ελληνικό σπίτι: Οι πίττες.

Τυρόπιτες, σπανακόπιτες, κρεμμυδόπιτες, μανιταρόπιτες, κοτόπιττες, τσουκνιδόπιτες, κιμαδόπιτες και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους.

Ευτυχώς, πλέον, δεν χρειάζεται να περιμένεις το τραπέζι στο πατρικό για να γευτείς αυτές τις λιχουδιές που και η θέα τους μερικές φορές... σε κάνει να παραληρείς (πόσο μάλλον η μυρωδιά τους) καθώς αρκετά μαγαζιά στην Αθήνα επιχείρησαν να φτιάξουν και το πέτυχαν, μαμαδίστικες πίττες με σπιτικό φύλλο και γεμίσεις σπιτικές.

Τα παρακάτω 5 μαγαζάκια καθημερινά φουρνίζουν ταψιά και ταψιά με πίττες τραγανές και λαχταριστές και αποτελούν τη σωστή επιλογή αν θέλεις να φας κάτι «καθαρό» στο γραφείο, ή καθώς έχεις βγει για δουλειά έξω. Κάτι για το οποίο δεν θα μετανιώσεις στη συνέχεια και το οποίο, επιπλέον, θα σου φέρνει μνήμες από τα παιδικά χρόνια στο χωριό.

5 μαγαζιά στην Αθήνα με σπιτικές, τραγανές, παραδοσιακές πίτες

The Pie Shop

Είναι μικρό με vintage στοιχεία και είναι ακριβώς στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο στενό της οδού Βουλής.

Οι πίτες του δεν φτιάχνονται από κάποια γιαγιά (ή μαμά) , αλλά από τον Γάλλο σεφ Dominique Perrot.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε, οι πίτες του δεν είναι μόνο ελληνικές, αλλά έχουν και επιρροές από Ισπανία, Γαλλία, μέχρι και Τζαμάικα.

Κι αν μία δεν σου φτάσει, τότε προτίμησε η δεύτερη πίτα που θα πάρεις να είναι γλυκιά.. σοκολατόπιτα, μηλόπιτα, λεμονόπιτα, οι επιλογές και εκεί είναι πολλές.

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μινιόν, μπορείς να δοκιμάσεις τις τάρτες τους (αλμυρές και γλυκές) ή τα τυλιχτά πιτάκια του με πλούσια γέμιση.

Βουλής 16, Σύνταγμα, τηλ. 2114037328

Μελίαρτος

Οσοι συχνάζετε στην Ερμού δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε προσέξει τον Μελίαρτο, καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε αυτόν τον δρόμο.

Κι επειδή δεν είναι λίγοι οι πεινασμένοι μετά από ψώνια ή από μία βόλτα στο κέντρο που ψάχνουν απεγνωσμένα κάτι να τσιμπήσουν, στον Μελίαρτο θα πας πρωτίστως για τις πίτες του.

Τυρόπιτα Ρούμελης, η σπανακόπιτα, αλλά και οι πολύ ιδιαίτερες πίτες με μπριάμ ή μουσακά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις.

Μάλιστα σίγουρα μία από τις σπεσιαλιτέ του είναι η φακόπιτα του με χειροποίητη ζύμη και μέσα της θρεπτικές φακές, καραμελωμένο κρεμμύδι, πιπεριές, κράνμπερι και κουρκουμάς.

Τέλος εκτός από πίτες, μην πεις όχι στις φρεσκοψημένες τάρτες με τυριά και λαχανικά.

Ερμού 65, Μοναστηράκι, τηλ: 2103237379

Fillo στο Σύνταγμα

Σε αυτό το μαγαζί θα δοκιμάσεις πίτες όχι από μία ειδικό, αλλά από δεκάδες, καθώς οι πίτες έρχονται από γυναικείους συνεταιρισμούς ανά την Ελλάδα.

Σπανακόπιτα από την Πέλλα, τυρόπιτα από την Λέσβο, κι άλλη σπανακόπιτα αλλά από την Κρήτη και χορτόπιτα από την Ηπειρο είναι μερικές από τις επιλογές στο μενού.

Πίτες σκεπαστές ή κλασικές, με τραγανό φίλο ή χωρίς και πάντα με πλούσια γέμιση, οι πίτες του Fillo θα σου θυμίσουν γιαγιά.

Επίσης εκεί μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου μαζί με την σπιτική πίτα και να καθίσεις στα τραπεζάκι που υπάρχουν έξω από το μαγαζί.

Καραγιώργη Σερβίας 12-14, Σύνταγμα, 210 3215373

Pie Works

Ετσι και περάσεις έξω από το Pie Works ίσως σου έρθει στο μυαλό ο φούρνος ενός μικρού χωριού σε κάποιο νησί ή βουνό της Ελλάδας. Κι αυτό λόγω την ταψιών με τις πίτες που είναι κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα και ακουμπισμένες στην βιτρίνα του μαγαζιού έτοιμες να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σου.

Στο Pie Works λοιπόν θα βρεις αυτό ακριβώς... παραδοσιακές πίτες με προσεγμένα υλικά.

Κρεατόπιτα με μοσχαράκι, κοτόπιτα με ασιατικές καταβολές, παστουρμαδόπιτα, πίτα με φασόλια, λουκάνικο και μπεσαμέλ αλλά και γλυκές προτάσεις όπως μηλόπιτα και γαλατόπιτα είναι μερικά από τα best seller του μαγαζιού.

Οσο γι΄αυτούς που έχουν πιο μοντέρνες προτιμήσεις... η κοτόπιτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο σε πορτοκάλι με δεντρολίβανο και μετσοβόνε ή η τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο και κασέρι είναι τα new entries.

Αμερικής 16Α, Αθήνα, τηλ. 211 1847595.

Ο Βλάχος

Κι επειδή μερικοί Ηπειρώτες στην Αθήνα ψάχνουν συνεχώς να βρουν ποιο μαγαζί έχεις τις καλύτερες πίτες που να τους θυμίζουν την πατρίδα τους, πολλοί έχουν συμφωνήσει πως την καλύτερη ηπειρώτικη πίτα την έχει μία ταβέρνα στα Μελίσσια.

Πρόκειται για την ταβέρνα ο Βλάχος, που εκτός από πολύ καλό κρέας έχει και απίστευτες πίτες.

Αν περάσεις μία βόλτα θα δεις πως έχει τεράστια ταψιά με πίτες έτοιμες προς κατανάλωση.

Η ποικιλία δεν είναι μεγάλη, αλλά κάθε πίτα του είναι πεντανόστιμη.

Πες ναι σε ένα κομμάτι χορτόπιτα, μακαρονόπιτα, κολοκυθόπιτα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα. Οποια κι αν επιλέξεις, θα ενθουσιαστείς.

Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672

Φωτογραφίες: Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έξοδός πρόχειρο φαγητό πίττες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ