Σικάγο: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, εναντίον του Τραμπ -Ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών [βίντεο] - iefimerida.gr

Σικάγο: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, εναντίον του Τραμπ -Ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών [βίντεο]

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Σικάγο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Σικάγο, για να καταγγείλουν την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ κατά των γυναικών και να προτρέψουν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ψηφίστε, η ζωή σας εξαρτάται από αυτό!», «Κάθε ψήφος, κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλα μετράνε» ήταν κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών. «Θα ήθελα οι γυναίκες να επένδυαν στις ενδιάμεσες εκλογές» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η 23χρονη Σάρα Σιεράκι. «Οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν», συμπλήρωσε.

Στο κέντρο του Σικάγο οργανώσεις και πολιτικοί αξιωματούχοι έστησαν πάγκους για να προσελκύσουν ψηφοφόρους, ενώ ένα τεράστιο μπαλόνι, με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ, διακρινόταν πάνω από το πλήθος.

«Θέλουμε (…) να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να πάνε να ψηφίσουν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Σίλερ, η διευθύντρια του Women's March Chicago, που οργάνωσε την κινητοποίηση. Η Σίλερ εκτιμά ότι ο πρόσφατος διορισμός στο Ανώτατο Δικαστήριο του δικαστή Μπρετ Κάβανο, υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση, στάθηκε αιτία για να κινητοποιηθούν πολλές γυναίκες. «Οι γυναίκες νιώθουν οργή» συμπλήρωσε.

«Πορεία προς τις κάλπες», ήταν το γενικό σύνθημα της διαδήλωσης, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πολιτείες, μεταξύ αυτών ορισμένες που ψηφίζουν παραδοσιακά τους Ρεπουμπλικάνους, όπως το Τέξας, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα. Στόχος, σύμφωνα με την οργάνωση Women's March Chicago, οι διαδηλωτές να διαμαρτυρηθούν για το «πρόγραμμα κατά των γυναικών του Λευκού Οίκου και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος».

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι η πρωτοβουλία τους δεν στηρίζεται από κανένα κόμμα, ακόμα κι αν η χρηματοδότηση του εγχειρήματος προήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της από οργανώσεις υπέρ των Δημοκρατικών, ενώ ένα μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη κατά την πορεία.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σικάγο διαδηλωτές Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ