Ρώσος πρέσβης προς Ελλάδα: «Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας» - iefimerida.gr

Ρώσος πρέσβης προς Ελλάδα: «Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας»

Ρώσος πρέσβης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίσημο τρόπο η Μόσχα «πέταξε το γάντι» στην Αθήνα δια του πρεσβευτή της Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, ο οποίος δήλωσε πως «η Ρωσία περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας στο κάλεσμά της».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ο Ρώσος πρεσβευτής είπε πως «η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά καλέσματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί». Ο κ. Τσικβισβίλι προφανώς αναφερόταν στις ενεργειακές και αμυντικές συμφωνίες που έχουν μείνει στα χαρτιά.

Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια του έντονου διπλωματικού παρασκηνίου που δημιουργήθηκε σχετικά με την ματαίωση της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιο Όρος.

Σε κάθε περίπτωση η δήλωση από μόνη της αποτελεί μείζονα πολιτική και διπλωματική παρέμβαση από την πλευρά της Ρωσίας που επιχειρεί να εδραιώσει τη θέση της στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ