Στην αρχαία Μεσσήνη ο Σταϊνμάγερ -Τον ξενάγησαν στο Ασκληπιείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Στην αρχαία Μεσσήνη ο Σταϊνμάγερ -Τον ξενάγησαν στο Ασκληπιείο [εικόνες]

Εφτασε με ενα μινι ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στη χώρα μας. Μετά το χθεσινό γεμάτο του πρόγραμμα, σήμερα, από νωρίς το πρωί, βρίσκεται στην Καλαμάτα, ενώ αυτή την ώρα τον ξεναγούν στην αρχαία Μεσσήνη.

Τον Γερμανό πρόεδρο και τη σύζυγό του συνοδεύει ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.

Με ένα μινι ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι έφτασαν μέχρι το αρχαίο θέατρο όπου και ακολουθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη που είχε και τη διεύθυνση των ανασκαφών της αρχαίας Mεσσήνης.

Ορόσημα του αρχαιολογικού χώρου είναι το Ασκληπιείο και το θέατρο που υπήρχε από την ελληνιστική εποχή, ανακατασκευάστηκε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αυγούστου και Τιβερίου και στα μέσα του 2ου μΧ αι. αλλά άρχισε να καταστρέφεται από τα τέλη του 3ου - αρχές 4ου μΧ αιώνος. Από τις πέτρες του θεάτρου κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους κτίστηκαν σπίτια, ενώ μία από τις τρεις Βασιλικές που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ΝΑ του θεάτρου.

Το Γερμανό πρόεδρο ξεναγεί ο Πέτρος Θέμελης
Με μινι ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο γερμανός πρόεδρος και η συνοδεία του
Η Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας,
Στην αρχαία Μεσσήνη ο Σταϊνμάγερ -Τον ξενάγησαν στο Ασκληπιείο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ορόσημα του αρχαιολογικού χώρου είναι το Ασκληπιείο και το θέατρο
Oι ανασκαφικές έρευνες με παράλληλες εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης των μνημείων συνεχίζονται από το 1987 ως σήμερα με ταχύτερους προοδευτικά ρυθμούς

Αμέσως μετά οι δύο πρόεδροι θα παραστούν σε τελετή στο Παλαιό Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου θα επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης στον κ. Σταϊνμάγιερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ