Δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ανοίγματα πριν τις κάλπες -Η προσέγγιση στην Κεντροαριστερά και η «σύγκρουση με το παλιό» - iefimerida.gr

Δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ανοίγματα πριν τις κάλπες -Η προσέγγιση στην Κεντροαριστερά και η «σύγκρουση με το παλιό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφήνοντας στην άκρη -για λίγο- την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη η ζύμωση μεταξύ στελεχών για τη σύνθεση του νέου ενιαίου (κατά τα φαινόμενα) οργάνου, της Πολιτικής γραμματείας.

Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, αυτή θα αριθμεί 21 μέλη+Πρόεδρο και Γραμματέα. Οι τάσεις επιχειρούν να ενισχύσουν και τη θέση τους μέσα στο κόμμα, με τους 53 να επιχειρούν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον οκτώ θέσεις.

Ως προς το θέμα των πολιτικών ανοιγμάτων είναι χαρακτηριστικό ότι στους περισσότερους από τους μισούς δήμους της χώρας οι υποψήφιοι θα προέρχονται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η τάση των 53 θέλει «ισορροπημένο μείγμα» πολιτικής και επιλογών ενώ τα στελέχη της ζήτησαν να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ακροατήριο που εμφανίζεται διστακτικό επιλέγοντας το λευκό στις δημοσκοπήσεις, ενώ ακόμα δεν έχει επιλέξει τη ΝΔ.

Την ώρα πάντως που το κόμμα κάνει άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι 53 ζητούν «σύγκρουση με το παλιό» σύστημα, και επιλογές υποψηφίων που έχουν ενεργό συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Από τις Περιφέρειες παραμένουν ανοιχτές η Ήπειρος, η Κρήτη, όπως και οι περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, ενώ ως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η Κουμουνδούρου θέλει να έχει ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ