Μια μπύρα από την Πάρο στις 6 καλύτερες του κόσμου -Ξανθιά και απαλή [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια μπύρα από την Πάρο στις 6 καλύτερες του κόσμου -Ξανθιά και απαλή [εικόνες]

56islesbeer (Φωτογραφία: 56islesbeer)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «56 Isles Aegean Wit» από την Πάρο αναδείχτηκε σε μια από τις έξι καλύτερες μπύρες του κόσμου.

Η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κέρδισε τρία αστέρια, την υψηλότερη δηλαδή διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.

Επίσης, η ξανθιά απαλή «56 Isles Pilsner», η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι.

Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ήταν περισσότερες από 12.000.

Η «56 Isles Aegean Wit» από την Πάρο αναδείχτηκε σε μια από τις έξι καλύτερες μπύρες του κόσμου

Η ιστορία της εταιρείας

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου πριν από τέσσερα χρόνια.

Αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κυκλαδική περιοχή, κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Τους πρώτους μήνες του 2016 ολοκληρώθηκε το τελικό στάδιο παραγωγής της πρώτης μπύρας, και από τον Απρίλιο, μια ελαφριά Pilsner “56isles” κυκλοφόρησε στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.

Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδυκνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής. Ο πρώτος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι να παράγει 25.000 φιάλες τον μήνα διατηρώντας παράλληλα το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας.

Ο πρώτη αγορά-στόχος είναι η Πάρος. Ωστόσο, δεδομένου του εντυπωσιακά αυξανόμενου ενδιαφέροντος, ένα δίκτυο διανομής κτίζεται για περιοχές εκτός της Πάρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου πριν από τέσσερα χρόνια

Οι ιδρυτές της «Μικροζυθοποιία Πάρου» είναι ο Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, εραστής του Παριανού νησιού, που ζει στο Λονδίνο.

«Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρει ο Μαρίνος Αλεξάνδρου με αφορμή τη νέα διάκριση.

«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές. Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία» τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης.

Οι ιδρυτές της «Μικροζυθοποιία Πάρου» είναι ο Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, εραστής του Παριανού νησιού, που ζει στο Λονδίνο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & 56islesbeer

Φωτογραφίες: 56islesbeer

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 56islesbeer Μπύρα Πάρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ