Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης

Σωτήρης Μπερσίμης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή από τον υπουργό Υγείας έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Μπερσίμη έγινε για προσωπικούς λόγους και ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να προκηρυχθεί η θέση για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα καλυφθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό. Ο κ. Μπερσίμης είχε υποβάλει την παραίτησή του από το καλοκαίρι, αλλά μόλις σήμερα έγινε αποδεκτή.

Στην επιστολή του ο Σ.Μπερσίμης κάνει απολογισμό στο έργο του κάνοντας λόγο για θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών του προς τρίτους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

Ωστόσο, οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με την ηγεσία του υπ. Υγείας δεν ήταν και οι καλύτερες.

Τον περασμένο Οκτώβριο αυτό είχε αποτυπωθεί σε Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με το οποίο καταργούσε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού βγήκε εκτός της κατάρτισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΟΠΥΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ