Το Λιμενικό Σώμα και η Λέσβος αποχαιρέτησαν τον ήρωα Κυριάκο Παπαδόπουλο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Λιμενικό Σώμα και η Λέσβος αποχαιρέτησαν τον ήρωα Κυριάκο Παπαδόπουλο [εικόνες]

Αυτήν την ώρα γίνεται στην Λέσβο η κηδεία του ήρωα Κυριάκου Παπαδόπουλου- φωτογραφίες ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά απο το σκάφος του, με το οποίο έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης τον κυβερνήτη του, υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Το σύνολο των ανδρών του ΛΣ στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, όλα τα σκάφη στο λιμάνι, ακόμα και αυτά του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού, με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς, απέδωσαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Του ανθρώπου που, όπως ειπώθηκε από όλους, απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που πέθανε ξαφνικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 44 ετών.

Στην τελετή, η οποία ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο, ήταν παρούσα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ αποδόθηκαν τιμές στην οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Από τον χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στον ναό του Αγίου Θεράποντα, όπου στις 16:30 θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία. Μοτοσυκλέτες Harley Davison με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davison στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στον ναό, τον φίλο τους.

Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματο, ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών, μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας.

Συνάδελφοι του Κυριάκου Παπαδόπουλου αποδίδουν τιμές στην σορό του- φωτογραφία ΑΠΕ
Οι συνάδελφοί του στο Λιμενικό Σώμα απέδωσαν τιμές στην σορό του Κυριάκου Παπαδόπουλου μπροστά από το σκάφος του- φωτογραφία ΑΠΕ
Ο υποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος έσωσε 5 χιλιάδες ψυχές στο Αιγαίο- φωτογραφία ΑΠΕ
Ολη η Ελλάδα πενθεί τον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, σύμβολο της ψυχής του Ελληνα- φωτογραφία ΑΠΕ
Το τελευταίο αντίο στον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο- φωτογραφία ΑΠΕ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ