Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο λαθρομετανάστης - iefimerida.gr

Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου: Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο λαθρομετανάστης

Αμετανόητος ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου για τους «λαθρομετανάστες» φωτογραφία: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετανόητος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία του νησιού παρά τη δημόσια αποδοκιμασία από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Αποστόλης Βαρελτζής, που ήταν και ο εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, μιλώντας στο Έθνος χαρακτήρισε «θολοκουλτουριάρηδες» όσους αντέδρασαν και εμφανίστηκε να αδιαφορεί για την έγγραφη σύσταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μη χρησιμοποιείται ο μειωτικός της προσωπικότητα του ατόμου όρος «λαθρομετανάστης».

Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς.
«Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο.
Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα. Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.

Το Υπ. Παιδείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» από την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ