Το ΕΛΚ απειλεί να αποβάλει την αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ -Για τη στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών - iefimerida.gr

Το ΕΛΚ απειλεί να αποβάλει την αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ -Για τη στάση απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι (στο κέντρο)/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απειλεί την αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ με αποβολή από τις τάξεις του, εξαιτίας της στάσης του ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμπεριφορά του VMRO-DPMNE έχει εξαγριώσει υψηλόβαθμα μέλη του ΕΛΚ, σύμφωνα με πηγές από το κόμμα που επικαλείται το πρακτορείο ΜΙΑ της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μιτσκόσκι και τον προειδοποίησε «με απόλυτα μη διπλωματικό τρόπο» ότι σε περίπτωση που το κόμμα δεν επιτρέψει τον δημοκρατικό διάλογο στο κοινοβούλιο για την υιοθέτηση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε η παράταξή του «θα επωμιστεί την πλήρη ευθύνη για όλες τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η χώρα».

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΛΚ ξεκαθάρισαν στον Μιτσκόσκι ότι το VMRO-DPMNE μπορεί να αποβληθεί από την «πολιτική οικογένεια», σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΜΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Twitter, πριν από δύο ημέρες, ο Ζοζέφ Ντολ είχε δηλώσει απογοητευμένος από τη στάση του κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, στο ονοματολογικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ