Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] - iefimerida.gr

Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα]

 Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έγινε η αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για προσβολή της προσωπικότητας του Άδωνι Γεωργιάδη στο ποσό των 5.000€ για την υπόθεση του Ντυνάν.

Ο δημοσιογράφος είχε ισχυρισθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε «business» στο Ντυνάν επί 14 συναπτά έτη, ακόμη και όταν ήταν Υπουργός.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή καθώς η εταιρεία που συναλλάχθηκε με το Ντυνάν δεν ήταν του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη και υπήρξε μόλις μία συναλλαγή για αγορά ημερολογίων το 2008 και ουδεμία άλλη.

Ως εκ τούτου ουδέποτε έγιναν «οικογενειακές business» και πολύ περισσότερο δεν έγιναν αυτές επί 14 συναπτά έτη και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός.

Το Δικαστήριο δέχθηκε επιπλέον, εκτός του ότι όλα είναι ψευδή, ότι για το σκέλος που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Βαξεβάνης γνώριζε το ψεύδος και κατασκεύασε το ψευδές δημοσίευμα και άρα διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για το υπόλοιπο σκέλος ότι είχε σκοπό να εξυβρίσει και να προσβάλει την προσωπικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν θα τον αφήσω σε χλωρό κλαρί. Και σας ορκίζομαι είναι η αρχή!» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην καταδίκη Βαξεβάνη.

Την απόφαση θα την ανεβάσω ολόκληρη σε λίγο. Όταν απορούσε ο ⁦@KostasVaxevanis⁩ «πείτε μου μία απόφαση με την οποία καταδικάστηκα;» Τώρα θα ξέρετε μία...(θα ακολουθήσουν και άλλες). Και ψέματα και επί σκοπώ συκοφαντικά όσα έγραψε εναντίον μου https://t.co/2Xvun2uZaq

Διαβάστε και από την απόφαση κατά του @KostasVaxevanis τις συγκεκριμένες τρεις σελίδες του σκεπτικού όπου ρητώς αναφέρεται και ότι όσα εγράφησαν ήσαν ψευδή και ότι τα επινόησε και ότι γνώριζε ότι θα με βλάψουν κλπ μιλάμε για κοινό συκοφάντη pic.twitter.com/IHMhSN70q6

Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 0
Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 1
Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 2

Το σκεπτικό της απόφασης:

Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 3
Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 4
Ο Αδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση [έγγραφα] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ