Βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 5 δισ. - iefimerida.gr

Βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 5 δισ.

Βρετανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα ύψους 5δισ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδιαφέρον βρετανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις ύψους 5 δισ. που θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα εξέφρασε χθες ο Βρετανός πρέσβης Ντέιβιντ Λάντσμαν.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λάντσμαν επιβεβαίωσε το αμείωτο βρετανικό ενδιαφέρον για αναπτυξιακές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να απλουστευτεί το κανονιστικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που ισχύει στην ελληνική αγορά.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ.Λάντσμαν σημείωσε ότι «συναντήσεις σαν κι αυτή αποτελούν σημαντική ευκαιρία προς την κατεύθυνση της υλοποίησης έργων που φέρνουν αναπτυξιακά οφέλη και στις δύο χώρες μας».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι τα έργα, για τα οποία η Βρετανία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για επενδύσεις στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, αφορούν υψηλού επιπέδου οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Συμφωνα με τον κ.Λάντσμαν «τα έργα αυτά μπορούν να λάβουν έγκριση και να ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις ύψους πέντε και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ και για τη δημιουργία περίπου 10.000 θέσεων εργασίας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας. Η κ. υπουργός με ενημέρωσε για τον σαφή προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα για τις διαδικασίες fast track. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσουν τα έργα αυτά γρήγορα. Θα συνεχίσουμε την στενή και δραστήρια συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση για όλα αυτά τα έργα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ