Ταξιδέψτε με... γαλλικό αέρα χάρη στο πρόγραμμα απόσυρσης και ανταλλαγής της Peugeot - iefimerida.gr

Ταξιδέψτε με... γαλλικό αέρα χάρη στο πρόγραμμα απόσυρσης και ανταλλαγής της Peugeot

Mοναδικό πρόγραμμα απόσυρσης και ανταλλαγής από την Peugeot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για άλλη μία φορά πέρασα το πρωινό μου στο συνεργείο. Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο, αποφάσισε να με προδώσει για ακόμη μία φορά.

Πόσες αναμνήσεις έχω μοιραστεί με το πολυαγαπημένο μου τετράτροχο. Καλοκαίρια και χειμώνας από τα φοιτητικά μου χρόνια, να με πηγαίνει σε άγνωστους προορισμούς. Φορτωμένο μέχρι επάνω, να με οδηγεί σε μέρη άγνωστα. Αλλά και μετέπειτα. Να το εμπιστεύομαι για την μεταφορά του παιδιού μου και να δημιουργούμε νέες αναμνήσεις. Τραγούδια, χορευτικές κινήσεις, γέλια αλλά και δάκρυα. Όλη μου η ζωή σε αυτό το αυτοκίνητο.

Από την άλλη, 15 χρόνια ζωής είναι πολλά. Κάτι θέλει να μου πει και το ίδιο. Μάλλον το Micra μου δεν αντέχει άλλο!

Βρίσκομαι, λοιπόν, για ακόμη μία φορά στο συνεργείο. Η γνωμάτευση του ειδικού; Τέλος, καπούτ, τα «έφτυσε» τελείως. Το κόστος επισκευής είναι πελώριο.

Πρέπει να το πάρω πλέον απόφαση. Ήρθε η ώρα για ένα καινούριο, πιο ασφαλές, τόσο για μένα όσο και για το παιδί μου, αλλά και πιο οικονομικό – ούτε συνεργεία θα πληρώνω συνέχεια, ούτε θα καίει τόση βενζίνη.

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο, διάβασα διάφορα επιχειρήματα υπέρ των προγραμμάτων απόσυρσης και ανταλλαγής. Με τρόμο διαπίστωσα πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η θέση από το τέλος, στην Ευρώπη στα γηρασμένα αυτοκίνητα, αφού το 69% αυτών έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 10 ετών. «Θεούλη μου» σκέφτηκα. «Είμαστε κίνδυνος – θάνατος».

Και τι κάνει το κράτος γι’ αυτό; Κατά καιρούς έδινε κάποια κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων. Κίνητρα με την μορφή της απόσυρσης, με κάποιο σεβαστό όφελος, που στην πορεία μειώθηκε στο μισό και στο τέλος καταργήθηκε.

Δεν μπορούσα, λοιπόν, να περιμένω κάτι από το κράτος. Σε έρευνα στο διαδίκτυο, βρήκα πως η Peugeot έχει ένα μοναδικό πρόγραμμα απόσυρσης, για όσους, όπως κι εγώ, σκέφτονται να αγοράσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο. Δίνει, δηλαδή, την δυνατότητα απόσυρσης ενός οποιουδήποτε παλιού οχήματος ανεξαρτήτου μάρκας, με ένα από τα οποιαδήποτε ετοιμοπαράδοτα σύγχρονα μοντέλα της.

Και όχι μόνο αυτό. Η Peugeot αναλαμβάνει να κάνει και όλα τα διαδικαστικά, ήτοι αναλαμβάνει να ολοκληρώσει και τη διαδικασία απόσυρσης και οριστικής διαγραφής και την μεταφορά του παλιού αυτοκινήτου στα Κέντρα Ανακύκλωσης.

Με άλλα λόγια, εσείς απλά διαλέγετε το νέο σας αυτοκίνητο, λέτε «αντίο» στο παλιό σας και ετοιμάζεστε, όπως κι εγώ, για την δημιουργία νέων αναμνήσεων... με γαλλικό αέρα, με ένα ασφαλές και οικονομικό, ολοκαίνουριο όχημα.

Η δική μου επιλογή; Το νέο PEUGEOT 208 με δώρα το 3D Navigation (για να μην χαθώ ποτέ ξανά στον δρόμο), την κάμερα οπισθοπορείας (εντάξει, δεν είμαι και τόσο καλή στο παρκάρισμα) και 5 χρόνια εγγύηση!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ