Δεν κατάφερε τον διάπλου Ρόδος-Καστελόριζο -Εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από 30 ώρες κολύμπι - iefimerida.gr

Δεν κατάφερε τον διάπλου Ρόδος-Καστελόριζο -Εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από 30 ώρες κολύμπι

Ο 27χρονος κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος. Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τα κατάφερε τελικά ο διακεκριμένος κολυμβητής Σπύρος Χρυσικόπουλος να πραγματοποιήσει τον διάπλου Ρόδου-Καστελόριζου.

Κι αυτό όχι γιατί δεν το πάλεψε αρκετά ούτε γιατί δεν είχε το πείσμα για κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές και επικίνδυνες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αθλητής έγραψε:
«Μετά από 30 ώρες κολύμπι κ περίπου 100km στο Ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου , αποφάσισα την 2η νύχτα να εγκαταλείψω την προσπάθεια μου .
Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές κ επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις.
Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την στήριξη στην προσπάθεια μου αυτή».

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος τη στιγμή της εκκίνησης από τη Ρόδο. Φωτογραφία: rodiaki.gr

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι του του 27χρονου αθλητή ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Όμιλου Ρόδου. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο νησιά ανέρχεται στα 140 περίπου χιλιόμετρα.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έχει ήδη γράψει ιστορία στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στην ανοιχτή θάλασσα, διανύοντας 104 χλμ. με 34 ώρες συνεχούς κολύμβησης στην τετραπλή διάσχιση του Τορωναίου Κόλπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ