Guardian: Η τελευταία βραδιά του 77χρονου συνταξιούχου - iefimerida.gr

Guardian: Η τελευταία βραδιά του 77χρονου συνταξιούχου

κοινωνικό συμβόλαιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα συγκινητικό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται στην τελευταία βραδιά του 77 χρονου συνταξιούχου και τους συμβολισμούς της αυτοκτονίας του.

«Το βράδυ πριν πεθάνει, ο Δημήτρης Χριστούλας καθόταν μόνος στο μπαλκόνι του, ανάμεσα σε μια φτέρη και την συρόμενη πόρτα που οδηγούσε στο διαμέρισμά του».

«Η μοναχικότητά του ξεχώριζε», είπε η Φανή Θεοδωροπούλου, μια γειτόνισσα που έμενε απέναντι. «Όμως ήταν ένας ευγενής κύριος, ένας καλός άνθρωπος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό».

Την επόμενη μέρα ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, αφού σιγουρεύτηκε ότι είχε κλειδώσει καλά το διαμέρισμά του, περπάτησε στην οδό Λογοθετίδη και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος. «Είχε πάρει την απόφαση που θα τον μετέτρεπε σε σύμβολο των ανισοτήτων της Ελλάδας του χρέους», υπογραμμίζει το δημοσίευμα και σχολιάζοντας έτσι τα επεισόδια που ακολούθησαν.

«Μέχρι τις 9 το πρωί, καθώς η Αθήνα ξυπνά, ο 77χρονος είχε αυτοκτονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή», αναφέρει η αρθρογράφος Έλενα Σμιθ

«Διάλεξε αυτό το μέρος γιατί ήταν κάτω από το δέντρο όπου είχε στήσει τη σκηνή του όταν κατασκήνωναν εδώ οι Αγανακτισμένοι το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο Νικόλας Φωτόπουλος.

«Τον θυμάμαι καλά. Καθόταν στο παγκάκι και χαιρετούσε τους περαστικούς. Οι άνθρωποι νιώθουν πολύ θυμωμένοι, πολύ θιγμένοι γιατί σε αυτόν τον άνθρωπο βλέπουν πόσο πολύ μας έχουν πιέσει. Το είπε και στο σημείωμά του. Είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια με την σύνταξή του, που είχε περικοπεί. Πείτε μου, πώς να επιβιώσει κανείς με σχεδόν τίποτα;»

Η εφημερίδα επισημαίνει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για τα υπέρογκα χρέη της χώρας. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά το γεγονός πως οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι έχουν κληθεί να δώσουν από το υστέρημά τους λέγοντας πως το ελληνικό κράτος δεν τήρησε το κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ