Θα πάρουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά τα κομμένα δώρα; Σταθμός η απόφαση του Πρωτοδικείου - iefimerida.gr

Θα πάρουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά τα κομμένα δώρα; Σταθμός η απόφαση του Πρωτοδικείου

Συνταξιούχοι /Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακρύς είναι ο δρόμος για την διεκδίκηση των δώρων των συνταξιούχων μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση έδωσε ελπίδες σε χιλιάδες συνταξιούχους, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά, ωστόσο νομικοί εκτιμούν με βεβαιότητα ότι το δημόσιο θα ασκήσει έφεση σε βάρος της δικαστικής απόφασης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τον ανώτατο βαθμό δικαστικής κρίσης, δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παρ'όλ'αυτά, οι δικηγόροι που ασχολούνται με το εργατικό δίκαιο, συνιστούν στους συνταξιούχους να επισκεφθούν το ταμείο τους και να υποβάλλουν αίτηση για διακοπή της παραγραφής των αξιώσεων τους (μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου) σημειώνοντας ωστόσο, ότι μέσα σε έξι μήνες από την ημέρα που θα καταθέσουν την αίτηση, θα πρέπει να έχουν ασκήσει και αγωγή, διεκδικώντας τα δώρα που έχουν περικοπεί.

Αυτές οι κινήσεις αφορούν εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Νομικοί εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μετά την επίμαχη απόφαση, αφού σε περίπτωση που η υπόθεση κριθεί θετικά για τους συνταξιούχους, δεν θα αφορά μόνο αυτούς, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη εν ενεργεία εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των δώρων. Εξάλλου, ήδη, η Ολομέλεια του ΣτΕ το 2015, έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο 4093/12, με τον οποίο έγιναν οι περικοπές, ωστόσο η απόφαση για το εαν θα επιστραφούν χρήματα παραμένει πολιτική, όπως εξάλλου έγινε και με τους ενστόλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταξιουχοι αναδρομικά δώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ