Αποφυλάκιση τύπου Φλώρου -Κύκλωμα στις φυλακές μοιράζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας - iefimerida.gr

Αποφυλάκιση τύπου Φλώρου -Κύκλωμα στις φυλακές μοιράζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Ο Αριστείδης Φλώρος -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοντά στην ανακάλυψη ύπαρξης κυκλώματος που δρούσε μέσα στις φυλακές, προκειμένου να εξασφαλίζει πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας, βρίσκεται η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα ο κύκλος των διερευνώμενων αδικημάτων έχει ανοίξει, αφού εξετάζεται εάν έχουν διαπραχθεί και τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο δρόμος άνοιξε με την περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου και από εκεί, η εισαγγελία έφτασε και στην περίπτωση άλλου κρατουμένου, κατά πληροφορίες ισοβίτη, ο οποίος αποφυλακίστηκε με τον ίδιο τρόπο! Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για κρατούμενο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία και η αποφυλάκιση του συνδέεται με την περίπτωση Φλώρου. Αυτό το πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Ο πρώην κρατούμενος, αποφυλακίστηκε πριν από περίπου 5 μήνες, ωστόσο η προθεσμία για την άσκηση έφεσης σε βάρος του βουλεύματος με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος, έκτοτε παρήλθε.

Όσον αφορά την περίπτωση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, η έρευνα για τον τρόπο χορήγησης των ιατρικών πιστοποιητικών του πλησιάζει στο τέλος της, με τους εισαγγελείς να έχουν εντοπίσει «πλαστότητα» όχι μόνο σε μία αλλά σε δύο ιατρικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αναπηρίας του να «πέφτει» περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι στις παρεμβάσεις του υπ. Δικαιοσύνης στον νόμο Παρασκευόπουλου, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:

-Αλλάζει το άρθρο 110Α για τις αποφυλακίςεις με αναπηρία, με τον ρόλο του δικαστή να ενισχύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει την δυνατότητα, όπου έχει αμφιβολίες για το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου, θα έχει την δυνατότητα να ζητεί επανεξέταση, ή νέα πραγματογνωμοσύνη, ακόμα και αν υπάρχει πιστοποίηση από τα ΚΕΠΑ.

-Επιπλέον, γίνεται δυνατή η ανατροπή, οποτεδήποτε, αποφάσεων που έχουν κάνει δεκτές αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αν αυτές στηρίχθηκαν σε ψευδή ή πλαστά στοιχεία. Το βούλευμα της αποφυλάκισης δηλαδή, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέπεται και να συλλαμβάνεται ο κρατούμενες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ