Στο κόκκινο το ιταλικό σπρεντ -Νέα κυβερνητική σύσκεψη απόψε για τον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Στο κόκκινο το ιταλικό σπρεντ -Νέα κυβερνητική σύσκεψη απόψε για τον προϋπολογισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις 315 μονάδες άγγιξε την Τρίτη το ιταλικό σπρεντ, που αποτελεί την πιο αρνητική επίδοση από τον Απρίλιο του 2013.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου άγγιξε το 3,7%, ενώ απόψε θα πραγματοποιηθεί νέα κυβερνητική σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε αυτή θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, οι δυο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, που θα συζητήσουν τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Κόντε διαβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα ξεπεράσει τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Έχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας και συμπλήρωσε ότι το Ταμείο θα έπρεπε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις βάσει του νέου προϋπολογισμού της Ιταλίας.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομία μας να εκφράσει όλη την θετική δυναμική της και να ασχοληθούμε με την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Πάντα με απόλυτη σωφροσύνη», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ