Δεν υπάρχει μνημόνιο ενεργειών για καταδιώξεις από την Ελληνική Αστυνομία - iefimerida.gr

Δεν υπάρχει μνημόνιο ενεργειών για καταδιώξεις από την Ελληνική Αστυνομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από καθαρή τύχη υπήρξε αίσιο τέλος στο περιστατικό με τον μεθυσμένο άνδρα που μπούκαρε με το αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Βουλής, αφού όπως έγινε φανερό, δεν υπάρχει συγκεκριμένο μνημόνιο ενεργειών για τέτοιες καταδιώξεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηριστική είναι η φράση αξιωματικού της Αστυνομίας, πως εκείνη την ώρα δεν είχε κίνηση, ώστε το αυτοκίνητο να... πέσει σε αυτή και να μπορέσουν να το ακινητοποιήσουν.

«Δεν υπάρχει μνημόνιο ενεργειών για αντίστοιχες περιπτώσεις», σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την καταδίωξη τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

«Όλα έγιναν καλώς κρίνοντας το αποτέλεσμα», σχολίασαν στον ΣΚΑΙ πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί η διενέργεια μια άτυπης εσωτερικής έρευνας προκειμένου να αξιολογηθούν οι αστυνομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του σοβαρού περιστατικού.

Το χρονικό της καταδίωξης

Ο 59χρονος οδηγός του μικρού αυτοκινήτου Fiat Panda έγινε αντιληπτός από υπαλλήλους της Αττικής Οδού (Περιφερειακή Αιγάλεω), οι οποίοι ενημέρωσαν την Τροχαία για ακινητοποιημένο όχημα στα διόδια. Στο σημείο έφτασαν άμεσα οι αστυνομικοί, ωστόσο με το που τους αντίκρισε ο άντρας ανέπτυξε ταχύτητα. Τελικά βγήκε στη λεωφόρο Κηφισίας, ακολουθώντας μία τρελή πορεία μέσα στον αστικό ιστό με την αστυνομία να δείχνει ανήμπορη να τον σταματήσει. Τελικά σταμάτησε μόνος του όταν εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα όσο βρισκόταν ακόμα στην Αττική Οδό, με αποτέλεσμα ο επικίνδυνος οδηγός να μπει στον αστικό ιστό και να διανύσει μία απόσταση περίπου 12 χλμ., θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος ξέφυγε από το πρώτο μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί στο ύψος της οδού Κατεχάκη. Στη Βασιλίσσης Σοφίας και ενώ τον καταδίωκαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές, στο ύψος της Βουλής, έκανε ξαφνικά αριστερά, προσέκρουσε σε κολονάκια και μετά εισέβαλε στο προαύλιο από την είσοδο των υπουργικών οχημάτων, στα «λουλουδάδικα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία μεθυσμένος Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ