Πλακιωτάκης καρφώνει Κουβέλη: Πισώπλατη μαχαιριά στην ελληνική ναυτιλία η τελευταία απόφασή του - iefimerida.gr

Πλακιωτάκης καρφώνει Κουβέλη: Πισώπλατη μαχαιριά στην ελληνική ναυτιλία η τελευταία απόφασή του

ΝΔ /Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Φώτη Κουβέλη για τη νέα υπουργικη απόφαση με την οποία αταργεί ουσιαστικά την έως τώρα απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ στα επαγγελματικά σκάφη άνω των 12 μέτρων καρφώνει ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Πλακιωτάκης υποστηρίζει ότι ο κ. Κουβέλης συνεχίζει το καταστροφικό έργο του προκατόχου του υπουργού Πάνου Κουρουμπλή «για τη συρρίκνωση και απαξία της ελληνικής ναυτιλίας και των φορέων της».

«Ως νέος μαθητευόμενος μάγος, θεσμοθέτησε την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ 1177/19-09-2018 (ΦΕΚ Β' 4420/04-10-2018) με την οποία καταργεί ουσιαστικά την έως τώρα απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ στα επαγγελματικά σκάφη άνω των 12 μέτρων γεγονός το οποίο, πλήττει ανεπανόρθωτα τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ.

Κάνοντας κάποιες επισημάνσεις, ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημειώνει ότι με την απόφαση αυτή, την οποία χαρακτηρίζει «τερατούργημα» κανείς δεν θα ενδιαφέρεται να υψώσει ή να διατηρήσει την ελληνική σημαία σε επαγγελματικό πλοίο αναψυχής, ενώ όσοι τη διατηρήσουν θα είναι εκτός ανταγωνισμού και καλεί τον Φώτη Κουβέλη να τηνα ποσύρει.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Με το τερατούργημα που ψηφίσατε, ουδείς πλέον θα ενδιαφέρεται να υψώσει, αλλά ούτε και να διατηρήσει την ελληνική σημαία σε επαγγελματικό πλοίο αναψυχής, καθώς άλλες χώρες (π.χ. Μάλτα, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος κτλ.) θα προσφέρουν πολύ ευνοϊκότερο καθεστώς.

Επίσης, όσα επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία εξαναγκαστούν για οποιοδήποτε λόγο να παραμείνουν στο ελληνικό νηολόγιο, θα είναι εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με ομοειδή πλοία αναψυχής υπό άλλη σημαία, καθώς ο ναύλος που θα προσφέρουν θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Υπό το πρίσμα αυτό, σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα την Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ 1177/19-09-2018, και να ξεκινήσετε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σε μια εποχή που οι φορείς της ελληνικής ναυτιλίας καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να σταθούν όρθιοι απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, αλλά και να επιβιώσουν από την καχεξία που έχει προκαλέσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι κυνικό να δέχονται πισώπλατη μαχαιριά από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Πλακιωτάκης Φώτης Κουβέλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ