World of Difference 2019: Εφτασε η νέα εποχή του προγράμματος του Ιδρύματος Vodafone - iefimerida.gr

World of Difference 2019: Εφτασε η νέα εποχή του προγράμματος του Ιδρύματος Vodafone

Επιστρέφει το πρόγραμμα νεανικής κοινωνικής απασχόλησης του Ιδρύματος Vodafone
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόγραμμα νεανικής κοινωνικής απασχόλησης του Ιδρύματος Vodafone επιστρέφει για ένατη χρονιά και φέτος εστιάζει στη δύναμη της τεχνολογίας.

Έναν κόσμο διαφορετικό, με οραματιστές νέους να δείχνουν τον δρόμο για την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική ενσωμάτωση, με την τεχνολογία αρωγό. Αυτό οραματίζεται το Ίδρυμα Vodafone εδώ και 9 χρόνια, με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εξαιρετικά δημοφιλούς προγράμματος World of Difference.

Κάθε χρόνο, 10 νέοι που έχουν το πάθος, τη διάθεση και τις γνώσεις να στηρίξουν την κοινωνία των πολιτών έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στο World of Difference, επιλέγοντας τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, το έργο και τη βιωσιμότητα του οποίου θέλουν να ενισχύσουν, δουλεύοντας για ένα εξάμηνο. Το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει πλήρως τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Με τη δύναμη της τεχνολογίας

Φέτος, το World of Difference μπαίνει σε νέα εποχή, θέτοντας στο προσκήνιο την τεχνολογία και τις απεριόριστες δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Η επιλογή των 10 φετινών νικητών θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το στοιχείο.

«Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας βρίσκεται πάντα στον κεντρικό άξονα της δράσης μας, καθώς, ως Ίδρυμα Vodafone, συνδέουμε την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών» σημειώνει η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας. «Φέτος όμως ψάχνουμε να βρούμε ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που είτε έχουν τις τεχνολογικές γνώσεις, είτε έχουν πάθος με την τεχνολογία και χειρίζονται καλά ψηφιακά εργαλεία ή μπορεί να μην έχουν τίποτα από αυτά, αλλά να θέλουν πάρα πολύ να δουλέψουν σε έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ο οποίος σχετίζεται με την τεχνολογία. Να τονίσω όμως ότι λέγοντας τεχνολογικές γνώσεις δεν εννοούμε απαραίτητα ότι πρέπει να είναι κάποιος προγραμματιστής για να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Μπορεί, για παράδειγμα, η γνώση της αποτελεσματικής χρήσης των social media να αποτελεί ένα αναπάντεχο προσόν για έναν μικρό οργανισμό που δεν έχει καμία παρουσία σε αυτά τα Μέσα και έχει στα στόχο να γίνει γνωστός και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα με το οποίο ασχολείται».

Η κ. Χριστοπούλου αναφέρει ως παράδειγμα συμμετοχής που αξιοποίησε στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες την Έφη Δασκαλοπούλου, μία από τους περσινούς νικητές του προγράμματος, που δούλεψε στον οργανισμό InterMediaKT στην Πάτρα. «H Έφη ήθελε όλα αυτά που είχε μάθει στις σπουδές της ως Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής να τα αξιοποιήσει για να βοηθήσει συνανθρώπους μας και συγκεκριμένα ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Δημιούργησε λοιπόν την πλατφόρμα prosvasis, που απευθύνεται όχι μόνο στα άτομα με αμαξίδια αλλά ακόμη και στις μαμάδες με καρότσια που δυσκολεύονται να κινηθούν στις πόλεις, και κάλεσε τον κόσμο να την κατεβάσει για να καταγράψει προσβάσιμες διαδρομές και προσβάσιμα σημεία μέσα στην πόλη. Ξεκίνησαν από την Πάτρα και σιγά σιγά εξαπλώνονται σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για μια καινοτομία που, αν δεν υπήρχε η τεχνολογία, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί».

Γιατί να δηλώσεις συμμετοχή;

Οι νέοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουν διάθεση για δουλειά, κοινωνική προσφορά και αλλαγή, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για να λάβουν μέρος σε μια εμπειρία που υπόσχεται να τους παρέχει όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής από την πλευρά του Ιδρύματος Vodafone, εκτός από το στοιχείο του πάθους για προσφορά και τη βασική παράμετρο της τεχνολογίας και των σχετικών ικανοτήτων, θα βασιστεί πρωτίστως στον μελλοντικό αντίκτυπο του έργου, ποιοτικό και ποσοτικό, δηλαδή στην εκτίμηση σχετικά με το πόσο κόσμο μπορεί να ωφελήσει αλλά και με ποιο τρόπο.

«Σημασία έχει η παρουσία τους και η εργασία τους να βοηθήσει και στη βιωσιμότητα του οργανισμού, καθώς οι περισσότεροι από τους ΜΚΟ που έχουμε στηρίξει είναι νέοι, μικροί οργανισμοί και γι’ αυτούς έχει μεγάλη σημασία να διαθέτουν ένα έμμισθο άτομο συστηματικά, επί 8 ώρες κάθε μέρα, για να βοηθά στο έργο τους» εξηγεί η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδας.

Όσα πρέπει να προσέξεις στην αίτηση

Η προθεσμία των αιτήσεων συμμετοχής λήγει τα μεσάνυχτα της 14ης Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να βιαστούν!

Προτού συμπληρώσουν την αίτηση πρέπει πρώτα να επιλέξουν τον οργανισμό για τον οποίο θέλουν να εργαστούν, να έρθουν σε επαφή μαζί του, να συμφωνήσουν στη θέση και στο πλάνο της εξάμηνης εργασίας τους και να συγκεντρώσουν κάποια ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που θα δείχνουν ότι το έργο τους θα αφήνει κοινωνικό αποτύπωμα.

«Στην πρώτη και πολύ σημαντική φάση της αξιολόγησης κρίνουμε μόνο τις αιτήσεις, δεν έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάθε υποψήφιο, οπότε είναι σημαντικό η αίτηση να μας δείχνει το πάθος γι’ αυτό που επιθυμούν να κάνουν στον οργανισμό που έχουν επιλέξει. Από την άλλη πρέπει να μας αποδείξουν ότι γνωρίζουν τον οργανισμό και έχουν κατανοήσει σε βάθος το έργο του και τον τρόπο με τον οποίο η δική τους παρουσία, με τη δύναμη της τεχνολογίας, θα συμβάλει τόσο στην κοινωνική αλλαγή όσο και στη βιωσιμότητα του ίδιου του οργανισμού» απαντά η κ. Παπανικολάου όταν ερωτάται τι πρέπει να περιλαμβάνει μια σωστά δομημένη αίτηση συμμετοχής. Ενώ η κ. Χριστοπούλου διευκρινίζει:

«Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι δεν κλείνουμε την πόρτα στους νέους που δεν διαθέτουν αναπτυγμένες τεχνολογικές ικανότητες, όμως έχουν άλλα προσόντα και εμπειρία και θέλουν να εργαστούν στην κοινωνία των πολιτών. Στην περίπτωση αυτή, μπορούν να αναζητήσουν την τεχνολογία στον ίδιο τον οργανισμό αφού υπάρχουν ΜΚΟ που σχετίζονται με την τεχνολογία για το κοινό καλό, όπως online πλατφόρμες ή mobile εφαρμογές».

Μια ξεχωριστή κοινωνία ανθρώπων και οργανισμών

Ανατρέχοντας στην εννεαετή πορεία του World of Difference, η Ρούλη Χριστοπούλου, ξεχωρίζει ως κορυφαία στιγμή τη συνάντηση του Ιδρύματος Vodafone και των περσινών συμμετεχόντων του προγράμματος με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής του Ιδρύματος Vodafone στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα την τελευταία δεκαετία, εστιάζοντας στη σπουδαιότητα του νεανικού οράματος που, με όπλο την τεχνολογία, μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης.

«Νιώθουμε ότι μέσα σε αυτά τα 9 χρόνια που τρέχει το πρόγραμμα έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια μικρή κοινότητα ατόμων και οργανισμών, οι οποίοι έχουν αφήσει το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα και έχουν να δείξουν έμπρακτα αποτελέσματα» καταλήγει η κ. Χριστοπούλου. «Μόνο τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από 250.000 συνάνθρωποί μας επωφελήθηκαν από την εργασία των νικητών του World of Difference και τη δράση των οργανισμών».

Αν επιθυμείς κι εσύ να γίνεις μέλος αυτής της ξεχωριστής κοινότητας, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στον 9ο κύκλο του World of Difference, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, εδώ: https://bit.ly/2zHXW8R

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VODAFONE World of Difference
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ