Η Ελένη Ράντου αποκαλύπτει στο iefimerida πώς ο Γούντι Αλεν της έδωσε το ΟΚ για το «Blue Jasmine» - iefimerida.gr

Η Ελένη Ράντου αποκαλύπτει στο iefimerida πώς ο Γούντι Αλεν της έδωσε το ΟΚ για το «Blue Jasmine»

Η Ελένη Ράντου Blue Jasmine στο θέατρο Διάνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Της αρέσει να εκπλήσσει, πρώτα τον εαυτό της και η κάθε θεατρική χρόνια είναι μία πρόκληση για την ίδια και το κοινό του θεάτρου Διάνα. Φέτος αναμετράται με την «Θλιμμένη Τζασμίν» τον ρόλο που έδωσε στην Κέιτ Μπλάνσετ το Οσκαρ.

Η Ελένη Ράντου, που ήθελε χρόνια να μεταφέρει επί σκηνής το κινηματογραφικό «Blue Jasmine», πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντυ Άλεν για τη θεατρική της διασκευή και προγραμματίζει την πρεμιέρα της την 1η Νοεμβρίου.

«Πριν από 5 χρόνια καθισμένη στο καλοκαιρινό Σινέ Παρί στην Πλάκα, έβλεπα του Blue Jasmine. Θυμάμαι να γυρνάω στη φίλη μου και να της λέω ...αυτό εγώ θα το κάνω θεατρικό. Από τότε η σκέψη δεν έπαψε να τριγυρίζει στο μυαλό μου» λέει η Ελένη Ράντου μιλώντας στο iefimerida.gr.

«Εκανα δοκιμές, έψαχνα τον τρόπο που η αφήγηση θα γίνει θεατρική, προσπαθούσα να μπω στο μυαλό αυτής της γυναίκας. Μέχρι που φέτος το πήρα απόφαση. Στρώθηκα να το τελειώσω, με τον συνεργάτη μου τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, κι αυτό άρχισε να μου φανερώνεται και να τρέχει σαν νερό από πηγη. Σε έναν μήνα είχε τελειώσει το πρώτο draft.


Mου αποκαλύφθηκαν σιγά σιγά όλοι οι χαρακτήρες της ιστορίας και συνδέθηκα τόσο μαζί τους, που όταν τελειώναμε το βράδυ τη δουλειά με τον Βαγγέλη, του έλεγα ‘μην κλείνεις το λαπτοπ, άστους να αναπνεύσουν’. Στέλνω το πρώτο draft στον Σταμάτη Φασουλη, με παίρνει πίσω σε δύο ώρες και μου λέει ‘είναι αριστούργημα’, προχώρα».

Τέλος Απριλίου ο Γούντι Άλεν δίνει το οκ για την πρώτη μεταφορά ταινίας του, επί σκηνής

«Τέλος Απριλίου παίρνω και τη θετική απάντηση ότι ο Γούντι Άλεν δίνει το οκ να γίνει σε παγκόσμια πρώτη, θεατρική διασκευή σε ταινία του και ζητάει να διαβάσει τη διασκευή, στα Ελληνικά!».
Από κει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο τους. Ιούλιο βρίσκομαι στο Λονδίνο και βλέπω τη μακέτα του σκηνικού της Μαγιού Τρικεριώτη. Θυμάμαι πώς μετά από δύο μήνες καύσωνα στην Αγγλετέρα, εκείνη τη μέρα επιτέλους βρέχει και ο ταξιτζής που με μετέφερε ήταν και αυτός ευτυχισμένος».

«Επιστρέφω Ελλάδα, όποιος ηθοποιός ακούει το πρότζεκτ, λέει ‘ναι’ και γίνομαι ακόμα πιο ευτυχής που θα δουλέψω με τέτοιους ταλαντούχους ανθρώπους. Τον Μάξιμο Μουμούρη, τον Παντελή Δεντάκη, την απίστευτη Γαλήνη Χατζηπασχάλη, τον Κώστα Κορωναίο, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Δημήτρη Καπετανάκο που είχαμε δουλέψει μαζί και στον ‘Κατάδικο’, τον Ορέστη Καρύδα, ακόμα και τώρα στις πρόβες τους χαζεύω στα κρυφά και τους καμαρώνω».

«Ετσι, άλλο ένα ταξίδι ξεκίνησε και για άλλη μια φορά έχω τον ενθουσιασμό της πρώτης μου δουλειάς και το μάτι δεν κλείνει τη νύχτα. Νοιώθω τις προσδοκίες να με ξεπερνούν και το άγχος να με διαλύει και να μην κατεβαίνει μπουκιά, αλλά μέσα σε αυτή την τρέλα, έχει και κάτι στιγμές που η πρόβα με ανατριχιάζει, που τα γέλια κάποιες φορές φέρνουν δάκρυα στα μάτια, που οι αμηχανίες μάς κάνουν να κοκκινίζουμε σαν δωδεκάχρονα και εκεί λές, ‘αξίζει τελικά αυτή η δουλειά’. Για αυτές τις στιγμές μπορώ να αντέξω και το υπόλοιπο.

Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου),  μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή


«Τζασμίν» της Ελένης Ράντου βασισμένο στο σενάριο «Βlue Jasmine» του Γούντυ Άλεν
Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής
Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

Η υπόθεση αφορά σε μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, τη Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος


Από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Διάνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ