Μυστήριο με τον αρχηγό της Ιντερπόλ: Είχε στείλει φωτογραφία με μαχαίρι στη γυναίκα του πριν εξαφανιστεί - iefimerida.gr

Μυστήριο με τον αρχηγό της Ιντερπόλ: Είχε στείλει φωτογραφία με μαχαίρι στη γυναίκα του πριν εξαφανιστεί

Η Γκρέις Μενγκ μίλησε με την πλάτη στις κάμερες για την εξαφάνιση του άνδρα της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια φωτογραφία μ’ ένα μαχαίρι έστειλε στη σύζυγό του ο αγνοούμενος πρόεδρος της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κίνα.

Το αποκάλυψε η Γκρέις Μενγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυών και εκφράζοντας την την εκτίμηση ότι με τον τρόπο αυτό ο άνδρας της ήθελε να της πει ότι διατρέχει κίνδυνο.

Αυτή τη φωτογραφία με το μαχαίρι έστειλε ο Μενγκ Χονγκγουέι στη γυναίκα του λίγο πριν εξαφανιστεί στην Κϊνα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Οι κινεζικές αρχές λένε ότι ο Μενγκ -που είναι επίσης υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα, εξετάζεται ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου και τελεί υπό ανάκριση και έλεγχο» από τον αρμόδιο τομέα διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρος της παραιτήθηκε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αλλά στην ανακοίνωσή της ζητά «διευκρινίσεις» από την Κίνα: «Η Ιντερπόλ ζήτησε μέσω των επίσημων δικτύων επιβολής του Νμου αποσαφηνίσεις από τις Αρχές της Κίνας για την κατάσταση του προέδρου της υπηρεσίας, Μενγκ Χονγκγουέι.

Ο αρχηγός της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι, παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η σύζυγος του Κινέζου αξιωματούχου δεν είχε καμία επαφή με τον άνδρα της από τις 25 Σεπτεμβρίου που έλαβε τη φωτογραφία με το μαχαίρι κι όπως αποκάλυψε, τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε δεχθεί ένα μήνυμά του, όπου της έλεγε: «περίμενε τηλεφώνημά μου».

Η κ. Μενγκ απέφυγε να δείξει το πρόσωπό της στις κάμερες φοβούμενη για την ασφάλεια της ίδιας και των παιδιών της. Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο άνδρας της αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες: «Δεν είμαι σίγουρη τι συνέβη στην Κίνα», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιντερπολ Κίνα ΜΕΝΓΚ ΧΟΝΓΚΓΟΥΕΪ Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ