Εριξαν φόλες και σκότωσαν αλεπούδες, τσοπανόσκυλα, μέχρι και κουνάβια! - iefimerida.gr

Εριξαν φόλες και σκότωσαν αλεπούδες, τσοπανόσκυλα, μέχρι και κουνάβια!

αλεπούδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάρτυρες ενός απίστευτου εγκλήματος έγιναν κάτοικοι της Καλαμπάκας Τρικάλων, όταν αντίκρισαν 20 άγρια ζώα νεκρά από φόλα που προφανώς έβαλε κάποιος κάτοικος της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Βλαχάβα, και όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη Επικοινωνίας τής περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», Βάσω Πετρίδου, «πρόκειται για 14 τσοπανόσκυλα, 4 αλεπούδες και 2 κουνάβια, που δηλητηρίασε με 20 φόλες, ένας και μοναδικός δράστης».

Τα δηλητηριασμένα δολώματα, που χρησιμοποιήθηκαν, ήταν αυτοσχέδιες κάψουλες παραφίνης με αμπούλες κυανίου στο εσωτερικό τους. Πρόκειται για παλιά αγροτική πρακτική για την εξόντωση αλεπούδων. Η χρήση τού συγκεκριμένου δολώματος προκαλεί την εξόντωση ενός ζώου κάθε φορά, μόνο αυτού που καταναλώνει το δόλωμα.

Κάθε χρόνο την ίδια εποχή, οι κτηνοτρόφοι τής περιοχής χάνουν πολλά τσοπανόσκυλα από φόλες, με αποτέλεσμα όλο το καλοκαίρι τα κοπάδια τους να μένουν χωρίς την απαιτούμενη φύλαξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ