Ερντογάν: Παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση Κασόγκι -«Αδιάσειστες πληροφορίες» για τη δολοφονία του έχει η Αγκυρα - iefimerida.gr

Ερντογάν: Παρακολουθώ προσωπικά την υπόθεση Κασόγκι -«Αδιάσειστες πληροφορίες» για τη δολοφονία του έχει η Αγκυρα

Ο Τζαμάλ Κασόγκι/ Φωτογραφία: AP- Hasan Jamali
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, που εξαφανίστηκε, ενώ η Αγκυρα υποστηρίζει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία για τη δολοφονία του.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες και παρακολουθούν την κίνηση στα αεροδρόμια, προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σύμβουλος του κόμματος του Ερντογάν, και προσωπικός φίλος του Κασάγκι, δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές έχουν αδιάσειστες πληροφορίες για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ο οποίος αγνοείται την τελευταία εβδομάδα.

Ο Κασόγκι δεν βγήκε με φυσιολογικό τρόπο από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει την Τρίτη, προκειμένου να πάρει έγγραφα για τον γάμο του, δήλωσε ο Γιασίν Ακτάι στο CNN Turk.

O Ακτάι εξέφρασε την άποψη ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή και δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές αρχές θεωρούν πως είναι σχεδόν βέβαιη η εμπλοκή ομάδας 15 Σαουδάραβων στην υπόθεση. Πρόσθεσε ότι δεν είναι αληθείς οι δηλώσεις αξιωματούχων της Σ. Αραβίας ότι δεν υπάρχει αρχείο από κάμερες ασφαλείας.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ το Λονδίνο χαρακτήρισε υπερβολικά σοβαρούς τους ισχυρισμούς περί δολοφονίας του Κασόγκι στο προξενείο.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ