Εφαρμογή της Apple σώζει ζωές δεκάδων φαλαινών! - iefimerida.gr

Εφαρμογή της Apple σώζει ζωές δεκάδων φαλαινών!

φάλαινες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα εφαρμογή για iPad και iPhone, ανέπτυξαν η αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας για τους Ωκεανούς και η Ατμόσφαιρα (NOAA) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, η οποία αναμένεται να σώσει την ζωή δεκάδων φαλαινών, καθώς θα ενημερώνει τα σκάφη για τις θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση από τα προσφιλή κήτη.

Όπως γράφει το econews.gr στόχος η προστασία των φαλαινών του Βόρειου Ατλαντικού (right whales), που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η εφαρμογή, που παρέχεται δωρεάν, χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης), ενημερώνοντας τα σκάφη για τις τοποθεσίες των θαλάσσιων θηλαστικών.

Εκτιμάται ότι η νέα τεχνολογία θα περιορίσει τις θανατηφόρες συγκρούσεις των φαλαινών με τα σκάφη και κυρίως με μεγάλα πλοία, όπως τα κρουαζιερόπλοια ή τα φορτηγά πλοία.

Η έγκαιρη ενημέρωση που παρέχει η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους καπετάνιους να αλλάξουν πορεία ή να επιβραδύνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ